Terug naar overzicht

Vertrek vicevoorzitter RvB Jeroen de Wit

Datum
7 juli 2016

Na dertig jaar inzet voor de bloedvoorziening, heeft Jeroen de Wit besloten om per 1 augustus terug te treden als vicevoorzitter van de Raad van Bestuur van Sanquin.

“Het voornemen om na 30 jaar met hart en ziel werken in de bloedvoorziening te stoppen stamt van jaren her. Ik wilde graag tot op het laatst toe zeer actief blijven, vandaar de keuze om mijn besluit pas zo kort van tevoren bekend te maken”, zo laat Jeroen de Wit weten.

Op 1 augustus 1986 startte Jeroen de Wit als directeur bij de Bloedbank Friesland. Vanaf 1996 werd hij Directeur van de Bloedbank Noord Nederland, om vanaf 1998 lid te worden van de Raad van Bestuur van Sanquin Bloedvoorziening. Vanaf 2001 was hij daarin ook de vicevoorzitter.

Dirk Jan van den Berg, voorzitter van de Raad van Bestuur, laat in een reactie weten: “In de korte periode waarin ik met Jeroen de Wit heb samengewerkt, is mij meer dan duidelijk geworden dat hij als geen ander de weg kent in de wereld van het bloed en dat hij de navigator was op de weg die is afgelegd van 22 regionale naar één professionele landelijke bloedbank. We zijn Jeroen dankbaar voor de grote nationale en internationale bijdrage die hij heeft geleverd aan de bloedvoorziening”.

De komende periode nemen zijn collega’s in de Raad van Bestuur zijn taken waar. De Raad van Toezicht van Sanquin start zo snel als mogelijk met een opvolgingsprocedure.

Terug naar overzicht