menu menu

Bloeddonatie vergoeding 

Het doneren van bloed gebeurt altijd op vrijwillige basis, desondanks maken bloeddonors tijd vrij en in sommige gevallen kosten om bloed te komen geven. Als blijk van waardering heeft Sanquin daarom een aantal vergoedingen beschikbaar.

Sanquin donorcadeaus

Voor jong en oud zijn er diverse items beschikbaar waar je als bloeddonor een keuze uit hebt na een bepaald aantal geslaagde donaties. Zodra je voldoet aan het aantal geslaagde donaties word je hier bij jouw locatie op gewezen. Nu al weten waar je (straks) uit kunt kiezen? Bekijk hieronder het actuele overzicht met donorcadeau’s: 

En voor iedereen die de mijlpaal van honderd geslaagde donaties behaalt is er een bijzonder cadeau!

Financiële vergoeding

Reiskosten mogen geen beletsel zijn voor donors om bloed te komen geven. Daarom is het mogelijk om een tegemoetkoming te ontvangen voor het aantal gereden kilometers of de kosten voor het openbaar vervoer. Wil jij hiervan gebruik maken? Vraag hier dan naar bij jouw bloedbank. 

Bloedvoorzieningsorganisaties in Europa hanteren als ethisch uitgangspunt dat er niet voor lichaamsmateriaal wordt betaald. Lees alles over dit uitgangspunt en waarom Sanquin geen vergoeding geeft voor een bloeddonatie in de vorm van geld