Waterbekers bij Sanquin

Per 1 januari is het in Europa niet meer toegestaan om plastic-houdende wegwerpbekers te gebruiken. Ook bij Sanquin leveren we onze duurzame bijdrage. In de wachtruimte maken we een uitzondering. Daar kom je de bekers nog tegen. In dit artikel lees je waarom. 

Grote veranderingen zijn vaak de optelsom van heel veel kleine dingen. Zo ook het terugdringen van afval en het reduceren van CO2.

Sinds 1 januari is het in Europa niet meer toegestaan om plastic-houdende wegwerpbekers te gebruiken. Omdat we in alle donorcafés glazen en porseleinen servies hebben, hoefden we daar niet te zoeken naar een alternatief om van een kopje koffie of thee of wat anders te kunnen genieten.

In de wachtruimte gebruiken we nog wel wegwerpbekers. Voldoende water drinken voor je donatie is heel belangrijk. Je verliest namelijk best wat vocht door je donatie. Daarom mogen we ‘op medische gronden’ een uitzondering maken voor het gebruik van de grote Sanquin drinkbekers. Natuurlijk met vriendelijk verzoek aan alle donors om er zuinig mee om te gaan.

Heb je zelf een waterfles of hervulbare beker, neem die gerust mee naar je afspraak. Of gebruik de waterbekers die in de wachtruimte staan. Blijf fit, drink water! 

22 januari 2024