Sanquin Research Fund

De meeste mensen kennen Sanquin van de Bloedbank waar donors bloed of plasma doneren voor de behandeling van patiënten. Maar Sanquin doet meer dan dat. Ruim 200 onderzoekers zijn dagelijks bezig om bloed en bloedgerelateerde ziekten te bestuderen, en nieuwe geneesmiddelen en bloedproducten te ontwikkelen voor patiënten wereldwijd. Er wordt geweldig werk verricht. Maar er kan nog zóveel meer. Daarom is het Sanquin Research Fund opgericht. Dit fonds zamelt geld in voor het uitvoeren van levensreddend onderzoek.

Sanquin wil – samen met donors – zoveel mogelijk levens van patiënten redden of de kwaliteit van hun leven verbeteren. Daarom zijn we altijd op zoek naar nieuwe of betere methoden om patiënten met een bloedgerelateerde aandoening te behandelen.

Over Sanquin Research Fund

Sanquin Research Fund is een zelfstandig fonds dat geld inzamelt bij bedrijven en particulieren die willen bijdragen aan een wereld waarin minder mensen ziek worden of bloedproducten nodig hebben. Met het ingezamelde geld financiert Sanquin Research Fund onderzoek van Sanquin-onderzoekers op een van de volgende terreinen:

Bloed kweken in het lab

Onze droom: over 20 jaar krijgen alle patiënten bloedtransfusies met rode bloedcellen die in het lab gekweekt zijn. Elk zakje moet exact afgestemd zijn op de bloedgroep van de ontvanger, zodat er geen afweerreactie kan optreden.

Afweer tegen kanker

Onze droom: kanker genezen met bloed. Door lichaamseigen bloedcellen te versterken en deze vervolgens weer in het lichaam terug te brengen, waar ze de tumor als ware soldaten te lijf gaan.

Eigen bloedcellen repareren

Onze droom: patiënten met aangeboren bloedziekten kunnen binnen 20 jaar worden genezen door gentherapie. Ze krijgen dan hun eigen gerepareerde stamcellen ingebracht zodat ze zelf in staat zijn om gezond bloed te maken. Hierdoor zijn ze niet langer afhankelijk van transfusies.

Levens redden met big data

Onze droom: samen met donors ziektes voorkomen en herkennen. Honderdduizenden mensen geven regelmatig bloed en plasma bij de Bloedbank van Sanquin. Van al deze donaties legt Sanquin op een veilige manier veel informatie vast. Dat biedt een schat aan inzichten over de gezondheid van de gemiddelde Nederlander. We kunnen zien hoe immuniteit zich ontwikkelt, zoals tijdens de coronacrisis.

Geld doneren aan Sanquin

Je kunt ons financieel steunen via het Sanquin Research Fund. De gift komt ten goede aan levensreddend onderzoek dat ruim 200 onderzoekers van Sanquin Research uitvoeren in ons eigen laboratorium. Je kunt een bedrag doneren via www.sanquinresearchfund.nl op de pagina Steun ons. Direct overmaken kan ook: IBAN: NL80 ABNA 0107132419 t.n.v. Sanquin Research Fund Amsterdam.

Liever eerst meer weten? Op www.sanquinresearchfund.nl staat alle informatie over het fonds en hoe je kunt doneren. Ook staan daar contactgegevens voor vragen en opmerkingen.

Nalaten aan Sanquin

Wil je nalaten aan Sanquin en zo bijdragen aan Sanquins belangrijke onderzoek? Dat kan via het Sanquin Research Fund.

De gift uit jouw nalatenschap komt dan ten goede aan levensreddend onderzoek dat ruim 200 onderzoekers uitvoeren in ons eigen laboratorium. De gegevens die je nodig hebt voor de notaris zijn als volgt:

  • Sanquin Research Fund
    Plesmanlaan 125
    1066 CX Amsterdam
  • IBAN: NL80 ABNA 0107132419
  • Rsin nummer: 863283056
  • KVK 84616865

Wil je liever eerst meer weten over nalaten aan Sanquin? Neem dan contact op via [email protected] of 06-28424451. Onze relatiemanager Elsbeth Takkenberg helpt je graag verder op weg.

www.sanquinresearchfund.nl