menu

Elk bedrijf kan levens redden met Sanquin at Work!

De werkgever geeft tijd, de medewerker geeft bloed: dat is het principe van Sanquin at Work. Samen met jouw bedrijf faciliteert Sanquin at Work bloed doneren onder werktijd. Medewerkers kunnen doneren op een bloedbanklocatie naar keuze, dichtbij huis of bij kantoor. Levens redden onder werktijd; goed werk!

Zo maken we het voor iedereen die werkt een stuk makkelijker om levens te redden. Of je organisatie nou groot of klein is, je krijgt van ons het materiaal om van je wervingscampagne een succes te maken. 

Tijd is leven

 • Mannen mogen maximaal 5 keer per jaar bloed geven, vrouwen maximaal 3 keer per jaar. Het is afhankelijk van je bloedgroep hoe vaak je wordt opgeroepen. 
 • Een bloeddonatie duurt gemiddeld 1 uur, inclusief invullen vragenlijst en medische keuring. Het bloed geven zelf duurt 10 minuten.
 • Bloed doneren kan bij een bloedbanklocatie naar keuze van elke medewerker. Dichtbij huis, óf dichtbij kantoor. Dat is nog eens productief werken!
 • Met deelname aan Sanquin at Work bepaalt de werkgever zelf welk deel van deze tijd onder werktijd mag plaatsvinden.

Ode aan de Levensredders!

Wij presenteren met trots: De Ode aan de Levensredders! Want je hoeft geen cape te dragen om een held te zijn...

Met Sanquin at Work

 • Stimuleer je medewerkers bloeddonor te worden.
 • Maak je het voor medewerkers makkelijk door hen tijd te geven dit onder werktijd te doen. 
 • Houd je rekening met de work/life-balans van je medewerkers.
 • Zijn je medewerkers verzekerd van een structurele medische check (die ze als donor automatisch voor elke donatie krijgen).
 • Verbind je mensen en teams door samen iets goeds te doen.
 • Profileer je je (ook extern) als maatschappelijk betrokken werkgever.
 • Lever je een belangrijke en zichtbare bijdrage aan de maatschappij.

We zoeken vers bloed!

Als jouw bedrijf van start gaat met Sanquin At Work helpen we je met materiaal voor al jouw communicatiekanalen.

Wervingscampagne voor je collega's 

Met goede tekst en uitleg over het belang van bloed geven en mooie visuals verzorgen we samen een interne wervingscampagne. Ook maken we een persoonlijke landingspagina voor jouw organisatie, waar medewerkers zich als donor aan kunnen melden. 

Media-aandacht

Sanquin at Work is een mooi voorbeeld van goed werkgeverschap, dus wij ondersteunen je graag om met dit initiatief in de media te komen! 

Geïnteresseerd?

Over het belang van bloed en Sanquin at Work

 • Bloed is hard nodig

  Elke 2 minuten heeft iemand in Nederland bloed nodig om in leven te blijven, weer gezond te worden of ziekte te voorkomen. Als donor geef je ze die kans. Dat doe je voor mensen die je niet kent, maar die niet zonder jou kunnen. Samen zijn we er verantwoordelijk voor dat er in Nederland altijd voldoende bloedproducten op voorraad zijn, om ziekenhuizen mee te bevoorraden en geneesmiddelen mee te maken.

 • Over Sanquin at Work

  Bloedbank Sanquin helpt jaarlijks ruim 100.000 mensen met bloedproducten en plasmageneesmiddelen, oftewel bloeddonaties. Er is altijd vers bloed nodig, want bloed is beperkt houdbaar. Om nieuwe donors te werven is Sanquin at Work opgezet. Samen met werkgevers faciliteert Sanquin at Work bloed geven onder werktijd. Zo maken we het voor iedereen die werkt, een stuk makkelijker om iets te betekenen voor een ander.

Wat je moeten weten voor je donor wordt

Lees meer

Zoek de dichtstbijzijnde bloedbank

Vind jouw locatie

10 bloedserieuze feiten

Lees meer