Wereld Bloeddonordag

Op 14 juni is het Wereld Bloeddonordag en bedanken we al onze donors voor hun waardevolle bijdrage waar zoveel patiënten baat bij hebben.

Jij hebt een hart van goud

In deze hartverwarmende video laten patiënten op een heel persoonlijke manier hun dankbaarheid zien aan onze donors voor hun bloed- en plasmadonaties.

Een cadeautje voor jou

Daarnaast liggen vanaf vandaag voor de donors op de locaties prachtige boekjes klaar met daarin verschillende Sanquin-wandelroutes, als opvolging van de Sanquin Natuurexcursies die we in april voor hen organiseerden. 

De inhoud van de boekjes is tot stand gekomen in samenwerking met de boswachters van Staatsbosbeheer en de experts van navigatie-app Komoot. Ook vind je leuke extra's zoals OpenUp! gespreksstarters en opdrachtjes voor onderweg. 

Wat is Wereld Bloeddonordag?

Op Wereld Bloeddonordag bedanken we alle bloed- en plasmadonors voor hun belangeloze en levensreddende donaties. Speciaal als dank is in vele landen Wereld Bloeddonordag in het leven geroepen.

Nog geen donor? Meld je aan en help mee levens redden!

Waarom is Wereld Bloeddonordag op 14 juni?

14 juni is de verjaardag van Karl Landsteiner, Nobelprijswinnaar en uitvinder van het AB0-bloedgroepsysteem

Bloeddonors zijn hard nodig

Wil je zelf ook iets delen ter ere van Wereld Bloeddonordag? Download en deel dan een van deze afbeeldingen of plaats de video op je social media. Want onze donors zijn onmisbaar voor het leven van heel veel patiënten!

Visuals