Bloed doneren op afspraak via MijnOproep

Via MijnOproep reserveer je zelf een tijdslot om bloed te geven nadat je een oproep hebt gehad.

Wat is het voordeel van MijnOproep?

 • Je maakt van tevoren een afspraak.

 • Je staat niet meer in de rij op locatie.

 • Je houdt makkelijker 1,5 m afstand.

Bij welke locaties kan ik een afspraak inplannen via MijnOproep?

Alle bloedbanken zijn sinds oktober 2022 over op MijnOproep. Als je opgeroepen wordt om bloed te geven, ontvang je van ons een e-mail. Daarin staat een link naar de agenda om een afspraak in te plannen. Komt het niet uit op de locatie waar je normaal gesproken doneert? Dan kun je een andere locatie selecteren. Je kunt bij alle vaste locaties een afspraak maken. Doneren bij een mobiele locatie kan alleen als dat jouw standaard bloedbank is.

Hoe plan ik een afspraak in via MijnOproep?

Als we jouw bloedgroep nodig hebben, ontvang je een oproepmail met een link. Via deze link maak je een afspraak.

In de agenda van MijnOproep zie je beschikbare tijdsloten van een half uur. In die 30 minuten kun je binnen komen lopen.

Selecteer het tijdslot dat jou het beste uitkomt en bevestig de afspraak. Je ontvangt een bevestiging per e-mail.

Bekijk de video over MijnOproep

In deze video zie je precies hoe MijnOproep werkt.

Meestgestelde vragen

 • Ik heb geen oproepmail ontvangen. Wat nu?

  Neem telefonisch contact met ons op via 088-730 8686. We noteren je e-mailadres, zodat je de oproepen voortaan per e-mail ontvangt.

 • Moet ik het ook laten weten als ik niet kom doneren?

  Ja, heel graag. Dan kunnen wij iemand anders oproepen om te doneren en blijft onze bloedvoorraad op peil. Geef het door via de link in de oproepmail, MijnSanquin, de donatiecheck, of telefonisch via 088-730 8686.

 • Hoe wijzig ik mijn afspraak via MijnSanquin?

  Wil je je afspraak verzetten of afzeggen? Dan horen we dat graag, zodat we iemand anders kunnen oproepen. Laat het aan ons weten via de link in de afspraakbevestiging of via MijnSanquin.

 • Mag ik op een andere locatie doneren?

  Ja. Als er bij jouw standaard locatie geen plek is, mag je ook een afspraak maken bij een andere locatie. Je kunt bij alle vaste locaties een afspraak maken. Doneren bij een mobiele locatie kan alleen als dat jouw standaard bloedbank is. 

 • Kan ik bij elke locatie een afspraak maken via MijnSanquin?

  Ja, alle bloedbanken zijn sinds oktober 2022 over op MijnSanquin. Als je opgeroepen wordt om bloed te geven, ontvang je van ons een e-mail. Daarin staat een link naar de agenda om een afspraak in te plannen. Komt het niet uit op de locatie waar je normaal gesproken doneert? Dan kun je een andere locatie selecteren. Je kunt bij alle vaste locaties een afspraak maken. Doneren bij een mobiele locatie kan alleen als dat jouw standaard bloedbank is. 

 • Kan ik ook een plasma-afspraak inplannen via MijnSanquin?

  MijnSanquin is de persoonlijke omgeving voor bloed- en plasmadonors. Met je persoonlijke account kun je veel zelf regelen rondom je donatie-afspraken en pas je makkelijk je persoonlijke gegevens en voorkeuren aan. Je kunt ook je eerdere donaties terugzien tot 2005.  Als plasmadonor kun je tot 5 afspraken inplannen via MijnSanquin.