Terug naar overzicht

Wereld Bloeddonordag 14 juni 2017

Datum
14 juni 2017
Locatie
Amsterdam

Ruim 343.000 Nederlanders hebben vorig jaar zo'n 726.508 bloeddonaties mogelijk gemaakt. Per 1.000 inwoners zijn er 20,21 donors. Op 14 juni tijdens Wereld Bloeddonordag worden de donors wereldwijd bedankt voor hun belangeloze bijdrage. Tevens wordt benadrukt hoe bijzonder en hoe hard nodig deze donaties zijn en blijven. Ondanks een stabilisatie van het aantal geregistreerde donors is er een aanhoudende behoefte aan meer donors. 

Wereldwijd zijn er miljoenen mensen die kunnen blijven genieten van het leven en daar hun bloeddonor dankbaar voor zijn. Door bijzonder persoonlijke verhalen van mensen die afhankelijk zijn (geweest) van het ontvangen van bloed, worden symbolisch de gevolgen van de onbaatzuchtige hulp van bloeddonors in Nederland in beeld gebracht.

Oproep

Op 14 juni tijdens Wereld Bloeddonordag zijn 43 locaties waar bloed kan worden gedoneerd geopend. 50 patiēnten bezoeken de locaties om donors te bedanken. Daarnaast een oproep om zelf een foto of korte video te maken waar het na het ontvangen van bloed weer mogelijk was om:

De meeste donors geven bloed omdat ze graag iets voor de maatschappij willen betekenen. Deze Wereld Bloeddonordag mag dat 'iets' best eens in beeld worden gebracht. Doe je mee? Deel je video of foto op social media met de hashtag #bloeddonorsbedankt. Kijk op deze pagina voor meer informatie en voorbeeldvideo's.

Wil je bloeddonor worden? Meld je dan hier aan!

510x340px-basketbal

Terug naar overzicht