Ik ga doneren en ik neem mee...

De barcode in je bevestigingsmail bevat voor de bloedbank alle informatie die nodig is om jouw donatie vlot te laten verlopen. Handig om bij de hand te hebben bij je volgende donatie!

Nog geen donor? Meld je aan en red een leven!

Als je een afspraak maakt om te komen doneren, ontvang je per mail een bevestiging met daarin een barcode. Die barcode wordt gescand bij de balie. Zo hebben de medewerkers van de bloedbank meteen alle informatie bij de hand die belangrijk is voor jouw afspraak.  Hou de barcode daarom bij de hand als je de volgende keer naar je afspraak gaat. Wat kun je nog meer doen om je goed voor te bereiden op je donatie? 

Goed voorbereid naar je afspraak

 • E-mailbevestiging (met de barcode) 
  Als je je afspraak hebt gemaakt krijg je in je bevestigingsmail de tijd, plaats en verdere informatie voor je volgende afspraak. Vlak voor je komst krijg je nog een afspraakherinnering. Hou deze mail bij de hand als je je komt melden bij de balie. 
 • Identificatiebewijs
  Neem altijd een geldig identificatiebewijs (paspoort, identiteitsbewijs of rijbewijs) mee. Een kopie, scan of foto, op papier of op je mobiel, is niet toegestaan.
 • Goed eten en water drinken
  Eet en drink van tevoren genoeg. Kom niet met een lege maag bloed of plasma geven.
 • Kleding
  Draag een shirt of trui met losse of korte mouwen, zodat het gemakkelijker is om je mouw op te stropen.
 • Donatiecheck
  Heb je een ontstoken wondje, ben je net gevaccineerd of ben je na je laatste donatie op reis geweest buiten Europa? Dat kan reden zijn om je donatie uit te stellen. Doe de donatiecheck zodat je zeker weet dat je kunt komen doneren.

Dit gebeurt er met jouw donatie

Wil je lezen wie we helpen met jouw bloed of plasma? Hier lees je indrukwekkende verhalen van mensen die gered zijn of een beter leven hebben gekregen dankzij bloedproducten. Ben je nog geen donor en wil je je aanmelden? Dat kan hier!

25 november 2022