Nabestaanden Lisa Bomers doneren €10.000 aan Sanquin Research Fund

Nadat zij hun dochter en zusje Lisa Bomers na een ernstig ongeluk verloren door een tekort aan bloed, vroeg de familie bij de uitvaart in plaats van bloemen om een donatie aan het Sanquin Research Fund.

In het buitenland mogen wij niet altijd dezelfde zorg als in Nederland verwachten. Daarom kunnen de consequenties van een ongeluk in een ander land soms erger zijn. Dat overkwam Lisa, de dochter en het zusje van de familie Bomers. Tijdens haar reis door Azië reed zij haar noodlot tegemoet. Na een ernstig ongeluk werd snel duidelijk dat ze een bloedtransfusie nodig had. Het ziekenhuis en de artsen hebben er alles aan gedaan om haar leven te redden, maar er was niet genoeg bloed. Lisa heeft het ongeluk helaas niet overleefd.

Schakel tussen bloed en leven

Reden voor de familie om hier aandacht aan te schenken. De schakel tussen bloed en leven is belangrijk, dus in plaats van bloemen vroegen zij om een donatie voor het Sanquin Research Fund. Niet alleen omdat bloed levens redt, maar ook omdat onderzoek naar bloed wetenschappelijke vorderingen mogelijk maakt om veel ziektebeelden te behandelen of zelfs te genezen. Dit leverde een bedrag van bijna € 10.000 op.

Levensreddend onderzoek

Op woensdag 19 april kwam de familie naar ons kantoor om de cheque te overhandigen aan het Sanquin Research Fund. Mede dankzij donaties kunnen dagelijks zo’n 200 onderzoekers van Sanquin levensreddend onderzoek verrichten naar bloed en bloedziekten. Het Sanquin Research Fund is de familie en alle donateurs heel dankbaar voor deze gulle gift en hun steun.

24 april 2023