Versoepeling coronamaatregelen per 25 februari 2022

In lijn met de versoepelingen die de overheid heeft aangekondigd, worden de meeste coronamaatregelen bij een bezoek aan de Bloedbank versoepeld. Hier lees je welke maatregelen vervallen en welke maatregelen blijven gelden.

Wat er verandert

  • De 1,5 meter afstand wordt opgeheven.
  • Het gebruik van een mondmasker is niet meer verplicht. Iedereen die zich nog prettig voelt bij het dragen van een mondkapje, kan dat gewoon blijven doen.
  • Vanwege de 1,5 meter regel konden donors in de afgelopen anderhalf jaar geen mensen meenemen naar de Bloedbank. Dat mag nu wel weer. Houd er echter rekening mee dat het ’s avonds druk kan zijn, en dat we donors en personeel graag de ruimte geven. Is het niet nodig om iemand mee te nemen? Dan liever niet.

Wat blijft gelden

  • Doe vóór je donatie de coronacheck.
  • Hygiënemaatregelen: was je handen, hoest of nies in je elleboog en geef elkaar de ruimte.

Doneren na corona of vaccinatie

We adviseren je om niet te komen doneren op de dag van je vaccinatie. Wacht na je coronavaccinatie/boosterprik 7 dagen met doneren.

Na een coronabesmetting mag je weer komen doneren bij Sanquin als je ten minste 14 dagen geen coronaklachten meer hebt en je weer helemaal fit voelt.

De blijvende maatregelen zorgen ervoor dat bloed of plasma doneren nog steeds veilig kan. Kijk hier voor alle informatie en veelgestelde vragen over de maatregelen bij Sanquin in verband met corona.

24 februari 2022