menu menu

Bloed en plasma geven en coronavirus

Bloed is van levensbelang en bloed- en plasmadonors zijn dat dus ook. Bloedproducten zijn beperkt houdbaar en moeten continu aangevuld worden om levens te kunnen redden. Vanwege het coronavirus gelden er extra maatregelen voor donors.

  • Vul maximaal 24 uur voor je afspraak bij de bloedbank de coronacheck in. Dit duurt een minuutje en helpt verdere verspreiding van het virus te voorkomen.
  • Wacht na je coronavaccinatie 7 dagen met doneren. Daarnaast adviseren we om niet te komen doneren op de dag van je vaccinatie.
  • Draag een mondkapje tijdens je bezoek aan de bloedbank. Ben je hem vergeten? Vraag er eentje bij de balie.
  • Je mag de afgelopen 14 dagen geen klachten hebben gehad zoals neusverkoudheid, verkoudheidsklachten (neusverkoudheid / loopneus / niezen), keelpijn, hoestklachten, verhoging of koorts.
  • Kom alleen naar de bloedbank. We vragen je tijdelijk geen kinderen of anderen mee te nemen.

Openingstijden bloedbank na persconferentie van 26 november 2021

De sluitingstijd van 17:00 uur die voor sommige sectoren geldt tijdens de avondlockdown, geldt niet voor de bloedbank. Je kunt dus na 17:00 uur nog komen doneren, graag zelfs. Bekijk de actuele openingstijden per locatie.

In een paar uitzonderingsgevallen moet een mobiele bloedbank van Sanquin eerder sluiten, omdat deze zich bevindt bij een sport- of horecagelegenheid die eerder moet sluiten. Als je al een afspraak hebt om te komen doneren op een mobiele locatie die eerder dicht moet, dan wordt daarover persoonlijk contact met je opgenomen.

Veelgestelde vragen over het coronavirus en je bezoek aan de bloedbank

Veelgestelde vragen over bloed en plasma doneren en het coronavaccin