menu

Game tegen prikangst genomineerd voor Klokhuis Wetenschapsprijs

Elisabeth Huis in ’t Veld, onderzoeker bij Sanquin en Tilburg University, ontwikkelde een game tegen prikangst en is hiermee genomineerd voor de Wetenschapsprijs van het kinderprogramma Het Klokhuis. Als Elisabeth wint, dan wijdt Het Klokhuis een hele aflevering aan haar onderzoek.

Niet alleen voor donors

Elisabeth onderzocht prikangst bij bloeddonors en ontwikkelde een spel voor op je telefoon die angst voor naalden tegengaat. Behalve bloeddonors hebben ook kinderen vaak angst voor naalden. Zij kunnen enorm baat hebben bij een spelletje in de wachtkamer van de dokter of tandarts.

Balletjes

Het prototype van het spel bestaat uit balletjes. Die kleuren rood als je selfiecamera waarneemt dat je gespannen bent. Het is namelijk heel moeilijk om iemand te vertellen dat je rustig moet blijven, maar door iemand te vragen balletjes een andere kleur te geven in een spelletje, lukt dat wel.

Slide & fly

Elisabeth is het spel nu verder aan het ontwikkelen. De balletjes worden vervangen door diertjes. Het wordt een “slide & fly”-game, waarbij je met je vinger moet zorgen dat het diertje lekker over heuvels rolt en vliegt. Je komt hierbij echt in een ‘flow’. Hoe leuk is dat? En al helemaal voor kinderen!

Stemmen kan tot 9 november. Breng hier je stem uit!

28 oktober 2021