Sanquin en Cordaid slaan handen ineen

In de laatste weken van december helpen donors met hun bloed- of plasmadonaties niet alleen talloze patiënten, maar ook families in Oekraïne te overleven. Voor elke bloed- en plasmadonatie tussen 15 en 31 december 2023 schenkt Sanquin een euro aan Cordaid.

Op de wereld om elkaar te helpen. Op basis van dit gezamenlijk doel, werkt Sanquin in december samen met Cordaid. In de laatste weken van december helpen donors met hun bloed- of plasmadonaties niet alleen talloze patiënten, maar ook families in Oekraïne te overleven. Want voor elke bloed- en plasmadonatie tussen 15 en 31 december 2023 schenkt Sanquin een euro aan Cordaid.

We laten niemand in de kou staan

De oorlog in Oekraïne is al twee jaar aan de gang. De gastoevoer, verwarming- en elektriciteitsvoorzieningen zijn op veel plaatsen vernietigd, terwijl de temperatuur tot -20 graden Celsius kan zakken. De winter is daarmee voor veel inwoners levensbedreigend. Sanquin en Cordaid laten hen niet in de kou staan. Met de bijdrage van Sanquin zorgt Cordaid voor stookmateriaal voor bewoners in de frontliniegebieden van Oekraïne. Zo kunnen zij warm blijven en warme maaltijden bereiden. Daarnaast helpt Cordaid óok mensen in Nederland die diep geraakt worden door financiële zorgen en uitsluiting.

Op de wereld om elkaar te helpen

Daphne Thijssen-Timmer, directeur Bloedbank legt uit waarom Sanquin hiervoor gekozen heeft: “In deze donkere dagen kijken we extra naar elkaar om. Maar december is ook een drukke tijd, dat realiseren wij ons. Daarom willen we onze donors met deze actie extra motiveren om juist nu wél te komen doneren, als ze in de gelegenheid zijn. En dat laten we graag hand in hand gaan met het helpen van een andere maatschappelijke organisatie hun goede werk voort te zetten.”

Heleen van den Berg, directeur bij Cordaid, is erg dankbaar voor deze bijdrage van Sanquin en haar donors: “Ik vind het fantastisch dat donors van Sanquin op deze manier een extra bijdrage leveren. Cordaid en Sanquin geloven beiden dat een betere wereld begint met omkijken naar elkaar. Daar versterken we elkaar graag bij.”

Over Cordaid

Cordaid helpt, juist in de moeilijkste gebieden en omstandigheden. Cordaid gelooft in en werkt aan een eerlijke wereld waarin mensen zich uit armoede kunnen ontworstelen en tegenslagen het hoofd kunnen bieden. Wil je meer weten over Cordaid, kijk dan op www.cordaid.org   

01 december 2023