menu

Operation Aorta… Unieke Minecraft game!

Sanquin ontwikkelde een unieke Minecraft game over de werking van bloed.

Waarom is het zo belangrijk dat je hart klopt? Hoe bestrijdt je lichaam indringers en geneest het wonden? En hoe komen spieren aan de voedingsstoffen om te groeien? In het antwoord op al deze vragen speelt bloed een belangrijke rol.

Om een breed publiek, van jong tot oud, kennis te laten maken met de werking van bloed en met de mogelijkheid om bloed te doneren om andere mensen te helpen, ontwikkelde Sanquin met als aanleiding het 25-jarig van de bloedbank een unieke Minecraft game.  

De kracht van het bloed

Met de game krijg je op een spannende manier inzicht in de belangrijkste processen van je bloedsomloop, zoals het transporteren van zuurstof en voedingsstoffen en het bestrijden van indringers. De game is te downloaden op de site van Sanquin, maar ook te vinden in de Minecraft Marketplace en op Minecraft Education. Gamers die alle opdrachten voltooien, verdienen een speciale skin die ze kunnen gebruiken bij hun verdere Minecraft-avonturen. 

Daphne Thijssen, directeur van de Bloedbank en lid van het executive committee van Sanquin, legt uit waarom Sanquin aan dit project begonnen is: “Wij vinden het belangrijk om mensen te vertellen over het belangrijke werk dat Sanquin doet. Dat kan natuurlijk ook via een game als dit. Uiteraard mogen veel jongeren nog geen donor worden, maar het is cruciaal voor de toekomst dat zoveel mogelijk mensen weten van het belang van bloed en een veilige bloedvoorziening. En deze game is leerzaam maar vooral ook erg leuk!” 

Gaming met een boodschap 

Wereldwijd heeft Minecraft meer dan 175 miljoen maandelijkse spelers. Ook in Nederland is de game onveranderd populair. “We hebben een leerzame game gemaakt, die allereerst spannend is om te spelen. Hij wordt ook opgenomen in het aanbod van Minecraft Education, een gameplatform voor scholen, dat creatief en inclusief leren bevordert door allerlei onderwerpen via spel te benaderen. Spelers die de game via Minecraft Education spelen, kunnen daarmee een certificaat verdienen.” 

In het Engels en Nederlands beschikbaar

De game wordt in het Nederlands en in het Engels aangeboden. “Bloedbanken overal ter wereld kunnen deze game gebruiken om jongeren kennis te laten maken met de kracht van bloed. We zijn enorm trots op deze release”, aldus Thijssen. 

Naar de pagina over Operation Aorta

 

09 november 2023