Bloedbank Leiden gaat verhuizen

Per 19 september zit Bloedbank Leiden op een nieuwe locatie. Donors kunnen vanaf dan 5 dagen per week terecht op de Einsteinweg 5.

Manon de Graaf, teamleidster van Sanquin Bloedbank in Leiden, is heel blij met de nieuwe vestiging: “Deze vestiging is groter, we gaan van 18 naar 21 stoelen waarop donors bloed of plasma kunnen geven. De locatie ligt vlakbij de N44, er is een ruime parkeergelegenheid en de bus stopt voor deur. Wat ons betreft is deze plek een schot in de roos!”

Donderdag 15 september en vrijdag 16 september is de locatie aan de Plesmanlaan in Leiden gesloten vanwege de verhuizing. 

Impressie van het nieuwe gebouw. De tekst gaat verder onder de afbeelding. 

In Leiden en omgeving zijn ruim 11.500 mensen bloeddonor, en nog eens 3.400 mensen doneren plasma. Sanquin hoopt in de nieuwe vestiging ook nieuwe donors te kunnen verwelkomen. Mensen staan er niet vaak bij stil, maar één op de vier mensen in Nederland heeft ooit een bloedproduct nodig. En maar 2% van de Nederlanders is donor. Deze donors zijn levensreddend voor duizenden patiënten per jaar.

01 september 2022