Binnenkort: nieuwe Mijn-omgeving voor donors

Maart 2022 - Er komt een mooie verbetering aan voor donors: de nieuwe Mijn-omgeving van Sanquin. Hiermee kun je heel gemakkelijk je persoonlijke gegevens zelf aanpassen en je donatieafspraken beheren. Leuk is ook dat je je donatiegeschiedenis kunt opzoeken, met informatie over wanneer je bloed hebt gedoneerd. Zo zie je bijvoorbeeld precies hoe jouw bloeddruk en Hb-waarde zich ontwikkelen per donatie.

Nog geen bloeddonor? Meld je direct aan!

Waarom een nieuwe Mijn-omgeving?

Sanquin werkt altijd aan het vergroten van het donorgemak. Met de nieuwe Mijn-omgeving willen we je een centrale plek bieden, die inzicht geeft in en controle op je donorschap. We beginnen klein met het inzichtelijk maken van de donatiehistorie en de mogelijkheid om afspraken te maken en zelf je persoonlijke gegevens aan te passen. Vervolgens voegen we stap voor stap meer handvatten toe waarmee je jouw donorschap een passende vorm kunt geven.

De voordelen

  • De nieuwe Mijn-omgeving wordt heel gebruiksvriendelijk: helder en eenvoudig te begrijpen.
  • Je ziet van elke donatie wanneer die geweest is, hoe lang die duurde en hoeveel bloed je hebt afgestaan.
  • In duidelijke staafgrafieken zijn je Hb-waarde en bloeddruk weergegeven voor alle keren dat je gedoneerd hebt. Deze gegevens worden door ons beschikbaar gesteld en deze hoef je dus niet telkens zelf in te voeren.
  • Je plant makkelijk zelf je donatieafspraak als je bent opgeroepen. Dit ken je als bloeddonor wellicht al van MijnOproep via e-mail.
  • Je beheert je eigen contactgegevens – je hoeft dus niet meer te bellen om bijvoorbeeld een adreswijziging door te geven.

De planning

Een kleine groep donors maakt al gebruik van de nieuwe Mijn-omgeving. Met hun feedback slijpen we hem bij zodat echt íedere donor er straks makkelijk mee kan omgaan. De invoering zal stapsgewijs plaatsvinden:

Als bloeddonor hoor je het zodra de nieuwe Mijn-omgeving beschikbaar wordt voor jou. Je krijgt dan bij een toekomstige oproep een link naar de nieuwe Mijn-omgeving, waarmee je gemakkelijk je account kunt aanmaken. Dat gebeurt ergens in de komende maanden.

Plasmadonors moeten nog iets langer geduld hebben: in de tweede helft van 2022 kunnen ook zij gebruikmaken van de nieuwe omgeving.

Veiligheid

De privacy van jouw gegevens vinden we enorm belangrijk. Daarom maken we gebruik van zogeheten ‘tweefactorauthenticatie’. Dat wil zeggen: iedere keer als je inlogt met je e-mail en wachtwoord, krijg je via e-mail ook een code toegestuurd die je moet invoeren.

Goed om te weten

De nieuwe ‘Mijn’-omgeving zal op termijn de oude app ‘ikgeefbloed’ vervangen en werkt zowel op desktops als op mobiele telefoons goed. Je kunt hem vooralsnog alleen in een internetbrowser openen, maar we werken ook aan een specifieke app voor je mobiele telefoon.

Nog even geduld dus, maar we konden het toch niet laten om dit leuke nieuws vast met je te delen. Binnenkort beleef je veel plezier aan de nieuwe Mijn-omgeving!

31 maart 2022