Bloedbank Zwolle gaat verhuizen

Per 20 juli zit de Bloedbank in Zwolle op een nieuwe locatie. Donors kunnen vanaf dan 5 dagen per week terecht op de Rijnlaan 45.

De Bloedbank in Zwolle zat tot nu toe bij het Isala Ziekenhuis. Op deze locatie is de bloedbank uit het jasje gegroeid. Op onze nieuwe, grotere locatie is er meer ruimte voor de donors en de locatie ligt ook centraal voor Zwolle en omgeving. Daarbij voldoet de locatie aan de wensen van deze tijd en is hij goed bereikbaar met auto, fiets en openbaar vervoer.

Sanquin hoopt dat de 13.500 donors die in Zwolle bloed of plasma doneren zich ook in de nieuwe locatie thuis voelen. Het vertrouwde personeel staat ook in de nieuwe locatie voor de donor klaar.

Annelies Groen, teamleidster van Sanquin in Zwolle: “Het wordt echt een hele mooie locatie en het team heeft veel zin om alle donors daar te mogen ontvangen. Bloed en plasma geven blijft van levensbelang voor duizenden patiënten. Het is mooi dat we straks een plek hebben waar we de donor in alle ruimte welkom kunnen heten. Wij zijn blij met onze nieuwe locatie, tegenover het winkelcentrum van de ‘AA landen’. Dit is een bekende plek voor veel mensen en dat maakt het makkelijker om uit te leggen waar de bloedbank gevestigd is.”

Vanwege de verhuizing is bloedbank Zwolle op vrijdag 16 juli en maandag 19 juli gesloten.

30 juni 2021