menu

Kick-off Sanquin Health & Innovation

Het New West Health & Innovation District, Sanquin Academy en Sanquin Health Solutions nodigen je van harte uit voor de grote kick-off van Sanquin Health & Innovation! Op 20, 21 en 22 april 2021 krijg je een inspirerend kijkje in de toekomst en zie je hoe het New West Health & Innovation District er over een paar jaar uit zal zien. 

Op de eerste dag, dinsdag 20 april, starten we om 10:00 uur. Victor Everhardt (wethouder Financiën en Economische Zaken) en Simone Kukenheim (wethouder zorg) van de gemeente Amsterdam openen het event en daarmee het Hid. Host Sabine Uitslag (voormalig tweede kamerlid en gezondheidswetenschapper) leidt ons samen met verschillende sprekers langs: 

  • de toekomst van het District in Amsterdam Nieuw West, gepresenteerd door Rogier van den Braak, managing director Sanquin Health Solutions.
  • de eerste nieuwe bewoners van het District, met onder andere Ronald Plasterk, CEO van Frame Therapeutics.
  • het werk van Sanquin Research en Reagents, door Maartje van den Biggelaar (hoofd laboratorium Sanquin Research) en Harry Bos (CEO Sanquin Reagents).
  • en ten slotte de plannen voor een nieuw grootschalig regionaal testlaboratorium, een samenwerking met het OLVG, met onder meer Nico Vreeswijk (CEO Sanquin Diagnostiek) en Anja Leyte (directeur OLVG laboratoria BV). 

Sanquin Health Solutions, Academy en Sanquinavond

De tweede dag staat om 16:00 uur de aftrap van de Sanquin Academy gepland. Tjark Tjin-a-Tsoi presenteert de website en de opzet van de Academy. Pieter de Geus, managing director, opent Sanquin Health Solutions. Na een half uur zal een speciale editie van een Sanquinavond over COVID plaatsvinden. Dit is onder leiding van professor Hans Zaaijer, met verschillende sprekers.

Innovatiegame

Op dag drie van het even neemt Patrick de Zeeuw, founder van Startupbootcamp, je mee langs alle do’s en don’ts van de eerste fase van het ondernemen. En wil je ervaren hoe het is om op het Hid aan open innovatie te doen? Doe dan mee met de interactieve Open Innovatie Game. Gehost vanaf de hightech campus in Eindhoven (nog een paar laatste plaatsen beschikbaar).

Meld je aan

Nieuwsgierig geworden? Bekijk het volledige programma voor de kick-off van Sanquin Health & Innovation.

Meld je aan via het aanmeldformulier!

15 april 2021