Let op: landelijke OV-staking op dinsdag 28 mei

Vanwege een 24 uurs-staking ligt het landelijk openbaar vervoer grotendeels stil op dinsdag 28 mei. Dit betekent dat er op die dag dus – uitzonderingen daargelaten – geen treinen, bussen, trams en metro’s rijden. Ook de GVB-ponten in Amsterdam varen niet.

Logischerwijs zullen veel meer mensen dan normaal dinsdag met de auto reizen, wat betekent dat het verkeer aanzienlijk drukker zal zijn. Donors die van plan zijn om op deze dag bloed of plasma te geven, raden we aan om hier rekening mee te houden en – zo nodig – maatregelen te treffen.

Donors die vanwege de staking besluiten om niet bij ons langs te komen, zijn op een andere dag uiteraard ook van harte welkom. Houd er wel rekening mee dat alle afnamelocaties op donderdag 30 mei – Hemelvaartsdag – gesloten zullen zijn.

23 mei 2019