Bloedbanken in Utrecht weer open

Bloedbanken de Uithof en Leidsche Rijn zijn dinsdag 19 maart weer open. Donors met een oproep zijn zeer welkom. Onze collega’s op de afnamelocaties Utrecht Uithof (08:00 – 20:00u) en Leidsche Rijn (12:30 – 20:00u) zien je graag verschijnen.

Bij een schietincident in een Utrechtse tram vielen op maandag 18 maart meerdere slachtoffers. De gemeente waarschuwde iedereen in Utrecht binnen te blijven. Scholen, instellingen en de bloedbanken de Uithof en Leidsche Rijn sloten uit veiligheid (voor de donors en Sanquin-medewerkers) hun deuren.

Vlak na het schietincident leverde Sanquin bloedproducten aan het UMCU in Utrecht om de levens van slachtoffers mogelijk te kunnen redden.

Vanaf dinsdag 19 maart kunnen donors weer op de gebruikelijke manier bloed doneren, maar het is niet nodig om extra donors op te roepen na het incident. Geïnteresseerden kunnen zich wél aanmelden als bloeddonor.

 

18 maart 2019