Ontdek ook onze favoriete
routes met Komoot!

Sanquin vindt het heel bijzonder dat jij als donor altijd klaarstaat voor patiënten in Nederland. Daar willen we graag onze waardering voor uitspreken. Daarom hebben we speciaal voor jou het Sanquin Natuur Routeboekje ontwikkeld. Naast routes in dit boekje, willen we je ook graag inspireren om onze favoriete routes in navigatie-app Komoot te ontdekken! Daar lees je op deze pagina alles over.

Sanquin favorieten in Komoot

We hebben heel wat wandelingen verkend in Komoot en hebben 24 diverse (favoriete) wandelroutes verzameld, verspreid over heel Nederland, gebundeld in 4 regio’s. Van een korte wandeling door de duinen tot een uitdagende trektocht door de heuvels, er is voor ieder wat wils. Waar zoek jij als eerste het avontuur? Bekijk onze favoriete routes direct in de Komoot app of in je browser.

Over Komoot

Komoot is een app waarmee je nieuwe wandelavonturen ontdekt. Ervaren hikers én recreatieve wandelaars verkennen met deze app de leukste routes, met tips en informatie over bijzondere highlights onderweg. Afgestemd op jouw voorkeuren en behoeften, zoals locatie, afstand en moeilijkheidsgraad.

Dankzij de technologie en de expertise van andere Komoot gebruikers kun je vanaf elke startlocatie, overal ter wereld, een passende route vinden of zelf maken. De routeplanner zit vol informatie over het terrein, wegtypes en natuurgebieden. Je gekozen route kun je vooraf downloaden voor offline gebruik, dan gaat je batterij veel langer mee! Navigeer aan de hand van het kaartje of kies voor spraaknavigatie. Zo kan jij genieten van je wandeling, terwijl Komoot je op het juiste pad houdt, ook als je geen internet hebt.

Ontvang gratis een (extra) regiopakket van Komoot

Naast de enkele regio (t.w.v. € 3.99) die nieuwe Komoot gebruikers ontvangen om meteen op avontuur te gaan, krijgen al onze donors een Komoot Regiopakket naar keuze (t.w.v. € 8,99), om nog meer mooie plekken te kunnen ontdekken!

Verzilver je code:

 1. Ga naar www.komoot.nl/gift
 2. Login op komoot of maak een nieuw profiel aan
 3. Voer je persoonlijke code in (die je hebt ontvangen in de mail die is verstuurd op Wereld Bloeddonordag*)
 4. Je volgt nu Sanquin op Komoot én kan direct op stap waar je maar wilt!

Actievoorwaarden:

 • De code is geldig tot en met 31 december 2024.
 • De code is eenmaal te gebruiken.

Goed om te weten:

 • Je kunt zelf kiezen welk Regiopakket je met deze code wilt ontgrendelen.
 • Wil je een route navigeren of downloaden, dan geeft Komoot aan welk pakket je nodig hebt.
 • Een ontgrendeld Regiopakket behoud je voor altijd.

*Geen mail ontvangen? Meld je aan voor dit soort mails via www.sanquin.nl/nieuwsbrief en vraag via deze button alsnog je persoonlijke code aan.

De handigste functies van Komoot:

 • Routezoekfilters: In Komoot vind je vanaf elke gekozen startlocatie routes binnen de door jou aangegeven voorkeuren. Kies je sporttype, afstand, moeilijkheidsgraad en wegtype en scroll door de lijst aanbevolen routes, of kies er een op de routekaart.
 • Offline kaarten: Geen zorgen meer over slechte internetverbindingen. Met Komoot kun je routes downloaden en offline gebruiken, waar je ook bent.
 • Turn-by-turn navigatie: Laat je leiden door de stemnavigatie van Komoot, zodat je nooit meer de weg kwijtraakt en optimaal kunt genieten van het buiten zijn.
 • Ontdek nieuwe routes: Laat je inspireren door de Komoot community en ontdek nieuwe routes die door andere gebruikers zijn gemaakt en beoordeeld. Komoot zit boordevol route collecties gemaakt door experts, voor elke regio en sporttype, zoals de route collecties van Sanquin! 
 • Gebruiksvriendelijke routeplanner: Maak je liever je eigen route? De routeplanner zit vol informatie over het terrein, de wegtypes en natuurgebieden, en laat je de aanbevolen plekken zien van andere Komoot gebruikers, in per sport gecategoriseerde highlights. Zo maak je in een handomdraai je eigen route, geholpen door de expertise van de community.

 • Wereldwijd en voor elke sport: Van de onverschrokken bergsportavonturier tot de ervaren mountainbiker, en van de beginner die net zijn eerste paar wandelschoenen heeft gekocht, Komoot is dé alles-in-één app voor de allermooiste buitenavonturen. 

De voordelen van wandelen voor je gezondheid

Wandelen is niet alleen een geweldige manier om van de natuur te genieten, het heeft ook tal van voordelen voor je gezondheid. Regelmatig wandelen kan helpen bij het versterken van je hart, het verbeteren van je bloedsomloop, het verlagen van je bloeddruk en het verminderen van stress. Bovendien is het een effectieve manier om gewicht te verliezen en je algemene conditie te verbeteren. En laten we de mentale voordelen van een wandeling in de natuur niet vergeten: het kan je humeur verbeteren, stress verminderen en je een gevoel van welzijn geven.

Sanquin en Komoot

Ter ere van Wereld Bloeddonordag 2024 én de ontwikkeling van het Sanquin Natuur Routeboekje, hebben we de handen ineengeslagen met navigatie-app Komoot. Met de selectie van onze 24 favoriete routes en een extraatje van een gratis regiopakket, hopen we je te inspireren lekker de natuur in te gaan! 

Sanquin Natuur Routeboekje

De inhoud van het Sanquin Natuur Routeboekje is tot stand gekomen in samenwerking met de boswachters van Staatsbosbeheer en de experts van navigatie-app Komoot. Ook vind je leuke extra's zoals OpenUp! gespreksstarters en opdrachtjes voor onderweg.

Je kan het fysieke boekje meenemen van of ophalen bij één van onze bloedbanklocaties, óf download 'm hier en geniet online van de content!