#myfirstblood the story

Sanquin, verantwoordelijk is voor de Nederlandse bloedvoorziening, is een unieke samenwerking aangegaan met Riot Games. Samen starten wij een actie voor meer bewustwording en werving van bloeddonors onder gamers, onder de titel #myfirstblood. Het is voor het eerst dat de Nederlandse League of Legends-community wordt gemobiliseerd voor een maatschappelijk doel.

Het haakje is snel gevonden: voor een bloeddonor is de eerste keer bloed geven een belangrijke stap en dat is first blood binnen League of Legends ook. Sanquin grijpt dat moment nu aan om het belang van bloeddonatie onder de aandacht te brengen bij de Nederlandse League of Legends-fans.

Met hulp van League of Legends topspelers en influencers (zoals Sjokz en Trevor) wordt de game-community gemotiveerd om ook real life te gaan voor een first blood. Niet om hun eigen spel te winnen, maar om anderen te helpen bij de strijd van hun leven. Want jaarlijks danken 30.000 mensen hun leven aan bloeddonaties. Gamers die zich aanmelden voor een eerste afspraak bij Sanquin ontvangen na de afspraak een League of Legends-skin, een waardevol bedankje voor hun #myfirstblood bij Sanquin.
De campagne start per direct en kent haar hoogtepunt tijdens de EU LCS Summer Split op 8 en 9 september in Madrid. Voor de Nederlandse fans biedt Sanquin de primeur van een Nederlandse live stream met de wedstrijden, interviews vanuit de Palacio Vistalegre Arena in Madrid en analyses in de Rotterdamse studio van Gamers First. In het programma wordt ook aandacht besteed aan het belang van de oproep van Sanquin en Riot Games met #myfirstblood.

Met de samenwerking met Sanquin draagt Riot Games, uitgever van League of Legends, bij aan een maatschappelijk relevant doel, wat nu voor het eerst in Nederland in de praktijk wordt gebracht. Bij succes is het denkbaar dat dit ook in andere landen navolging zal krijgen.

Over Sanquin

Bloed redt levens. Jaarlijks hebben duizenden mensen bloed nodig om te leven, daarvoor is Sanquin afhankelijk van de bloeddonaties van duizenden bloeddonoren. Om de continuïteit te bewaken heeft Sanquin altijd nieuwe donors nodig, met deze samenwerking krijgt Sanquin de kans een nieuwe doelgroep aan zich te binden met veel potentiële donors.

Veelgestelde vragen

 • Wat is de game behind the game voor Sanquin?

  Sanquin zoekt nieuwe donors. We werven voortdurend mannen en vrouwen in alle leeftijden en met westerse en niet-westerse achtergronden. De game-wereld is nieuw voor ons, maar elke donor telt voor ons: we hopen dus van harte dat jij ook donor wordt. Samen met de donors zorgen we voor een beter leven van 100 duizenden patiënten. We hebben jouw bloed nodig om ook in de toekomst levens te redden. Misschien wel die van jouw vriend, vriendin of een familielid.

 • Wat gebeurt er tijdens de keuring?

  De donorarts neemt de (medische) vragenlijst met je door. De donorarts let er op dat het geven van bloed veilig is en niet schadelijk voor jouw gezondheid. Tijdens dit gesprek meten we ook je bloeddruk, bepalen we je gewicht en meten we het ijzergehalte in je bloed.

  Na het gesprek met de donorarts neemt de donor-assistent een aantal buisjes bloed bij je af voor het testen van je bloed.

  Jij maakt een selfie en appt deze naar het 06-actienummer dat je in de bevestigingsmail na registratie kan vinden. Daarna ontvang je per WhatsApp een unieke code waarmee je de League of Legends-skin kan verzilveren.  

 • Waarop wordt mijn bloed getest?

  Al het gedoneerde bloed testen we op 4 infectieziekten, die via bloed overdraagbaar zijn: HIV, Hepatitis B, Hepatitis C en Syfilis. 

  Het bloed van nieuwe donors testen we ook op HTLV-I/II. De verwekkers van deze vijf ziekten kunnen lang, soms levenslang, in het bloed aanwezig blijven. Wanneer een virus of bacterie in je bloed zit, ben je een drager van de ziekte. Hiervan merk je zelf soms helemaal niets, maar je bloed is wel besmet. Sanquin staat voor een veilige bloedvoorziening: zowel voor de donor als voor de patiënt.

  Wanneer blijkt dat je besmet bent met één van deze vijf infectieziekten, dan lichten we je altijd in.

 • Waar kan ik bloed geven?

  Sanquin heeft 50 vaste locaties en 85 mobiele afnames in Nederland. Per e-mail krijg je een oproep bij jou – zo dicht mogelijk – in de buurt. Voor de een zal het iets verder reizen zijn dan voor de ander. Kijk bij de afnamelocaties waar jij in de toekomst dichtbij huis als donor bloed kan geven.

Bekijk alle veelgestelde vragen arrow_forward

Heb je vragen?

Contact

Sanquin.nl cookie-instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren en het gebruiksgemak te vergroten. Sanquin neemt de bescherming van jouw privacy zeer serieus. Daarom verzamelen we op onze site alleen anonieme gegevens, tenzij jij ons toestemming geeft om ook andere gegevens te verzamelen. Geef hieronder jouw persoonlijke voorkeuren aan.

Functioneel

Marketing

Advertentietracking