Word donor en red levens met jouw bloed

Samen met FC Twente roept Sanquin jou op om bloeddonor te worden. Het FC Twente bloed dat door je aderen stroomt kan levens redden!  Levens van bijvoorbeeld mensen met kanker, slachtoffers van een verkeersongeluk of moeders en baby's na een zware bevalling. 1 op de 4 mensen in Nederland heeft ooit bloed nodig! 

Meld je aan als donor en red levens

FC Twente helpt bij onze belangrijke zoektocht naar honderden nieuwe donors in de hele regio en roept jou op je aan te melden! Met slechts een uurtje van je tijd per donatie, maak jij een enorme impact op het leven van duizenden patiënten.

Goed om te weten:

  • Mannen mogen tot vijf keer per jaar bloed doneren. Vrouwen maximaal drie keer.
  • Als bloeddonor krijg je voor elke donatie een korte medische keuring. Zo krijg je regelmatig inzicht in je eigen gezondheid en help je als donor niet alleen anderen, maar zorg je ook goed voor jezelf!
  • Bloed afnemen zelf duurt 10 minuten. Tijdens je afspraak wordt dus ook eerst een medische keuring gedaan. Na afloop eet en drink je iets in het donorcafé. Binnen een uurtje sta je weer buiten.
  • Je ontvangt een oproep als je bloed nodig is. Hoe vaak je wordt opgeroepen, hangt af van je bloedgroep en de vraag vanuit ziekenhuizen.

 

4 goede redenen om bloeddonor te worden:

  • Levens redden: Één op de vier mensen heeft ooit bloed nodig om te overleven, te herstellen of ziekte te voorkomen. Als bloeddonor heb je een grote impact op het leven van bijvoorbeeld mensen met kanker, slachtoffers van verkeersongelukken en vrouwen én baby’s na een zware bevalling;
  • Persoonlijke voldoening: Bloed of plasma doneren betekent iets goeds doen voor en ander. De wetenschap dat je een positieve impact hebt op het leven van anderen, kan erg bevredigend zijn;
  • Gezondheidscontrole: Als donor krijg je met elke donatie een korte medische keuring. Het is mooi meegenomen dat je als donor regelmatig inzicht krijgt in je eigen gezondheid;
  • Bloedvoorraad op peil houden: In geval van rampen en noodsituaties is er vaak een acute behoefte aan bloed. Door regelmatig bloed te doneren, draag je bij aan de voorraad bloed die beschikbaar is om snel te reageren op noodsituaties en zorg te bieden aan mensen in nood.

 

Tip een vriend!

Ook als je zelf geen donor (meer) kunt zijn kan je helpen: misschien ken je mensen in je omgeving die dit graag zou willen? Vertel ze vooral over onze oproep en vraag of ze zich via deze pagina willen aanmelden! Kleine moeite, maar van groot belang!

  • App een vriend (verstuur een bericht via whats'app, je kan dit bericht voor versturen zelf aanpassen)
  • Deel deze pagina via whats'app, social media of e-mail

Doneer jouw bloed in 3 stappen

Red levens in 3 stappen:

1. Online aanmelden: Meld je online aan in 5 minuten en maak een afspraak bij jou in de buurt.

2. Medische check: Bij de eerste afspraak onderzoeken we in een uur je Hb-waarde en bloeddruk. Ook nemen we bloed af om te testen op infectieziekten en om je bloedgroep te bepalen. Je doneert niet.

3. Eerste oproep: Als uit de test blijkt dat je bloed kunt geven, mag de vlag uit. Je bent officieel donor! Zodra je bloed nodig is, ontvang je een oproep voor je eerste donatie.