alt tekst

Kennis delen

Omschrijving

De tweedaagse cursus vindt plaats op donderdag 28 en vrijdag 29 september 2017. De cursus vindt doorgang wanneer er voldoende aanmeldingen zijn. Vol is vol. Direct inschrijven.

De cursus IHD II A behandelt de laboratoriumtechnische en medische aspecten van de immunohematologische diagnostiek. De Imunohematologische diagnostiek omvat zowel aspecten van onderzoek bij erytrocyten als bij trombocyten en leukocyten. De nadruk tijdens de cursus ligt op de laboratoriumbepalingen. 

Leerdoelen

Na afloop van de cursus:

  • heeft u inzicht in laboratoriumtechnieken voor en valkuilen bij onderzoek naar antigenen op en antistoffen tegen erytrocyten, trombocyten en granulocyten
  • heeft u basiskennis van het HLA-systeem en de rol die de HLA-antigenen en antistoffen spelen bij transfusie(reacties) en transplantatie
  • kunt u (complexe) laboratoriumtestuitslagen interpreteren en adviseren over vervolgonderzoek
  • kunt u aan de hand van de resultaten van het immunohematologisch onderzoek in samenspraak met de behandelend arts een overwogen transfusieadvies formuleren.

 

Voor wie
Immunohematologische Diagnostiek II A is gericht op medisch specialisten en klinisch chemici.

Voor deelname aan de cursus is het van belang dat u bent bekend met basale principes van Immunohematologische Diagnostiek zoals erytrocytenbloedgroepen, irregulaire antistoffen en compatibiliteitstesten. Deze principes leert u in de cursus Immunohematologische Diagnostiek I.

Laatst bewerkt op: 26 april 2017