alt tekst

Kennis delen

Omschrijving

De cursus vindt plaats op vrijdag 13 april 2018. De cursus vindt doorgang wanneer er voldoende aanmeldingen zijn. Direct inschrijven.

Sanquin verzorgt de cursus Bewerking van bloed. Deze cursus vergroot uw kennis over de eigenschappen van afgenomen bloed en de kwalitatieve en kwantitatieve veranderingen die hierin ontstaan door bewerkingsprocessen, voor kort- en langhoudbare bloedproducten.

Leerdoelen
Na afloop van de cursus kunt u aangeven:
• Welke condities gelden voor het aanleveren van afgenomen bloed(producten) voor verdere bereiding tot bloedproducten en geneesmiddelen.
• Hoe de kwaliteit van het afgenomen bloed en bloedproducten verandert in de loop van een bereidingsproces en bewaren.
• Welke bereidingsprocessen bij korthoudbare en langhoudbare bloedproducten (kunnen) plaatsvinden.
• Welke eindproducten met welke indicatiegebieden uit afgenomen bloed(producten) kunnen worden bereid.

Voor wie
De cursus is interessant als u in uw functie inzicht wilt hebben in de bereiding  van korthoudbare en langhoudbare en bloedproducten. Voor deelname aan de cursus is een vooropleiding op minimaal HBO-niveau vereist.
*De cursus maakt momenteel deel uit van de Sanquin Opleidingen voor artsen en de opleiding tot klinisch chemicus.

Laatst bewerkt op: 26 september 2017