Word donor en red levens met jouw N.E.C.-bloed

Als supporter heb je hart voor voetbal. Jouw N.E.C.-bloed stroomt voor je club. Wil je er nog meer goeds mee doen? Word dan bloeddonor. Met een uurtje van je tijd kun je wel 3 levens redden! En dat is hard nodig. Want weet je dat 1 op de 4 mensen in Nederland ooit bloed nodig heeft?

Meld je aan als donor en maak kans op een VIP Treatment bij N.E.C.

Jouw voetbalclub vraagt je samen met bloedbank Sanquin om je aan te melden als donor. Elke nieuwe bloeddonor die zich aanmeldt via deze pagina maakt kans op een uitnodiging voor een N.E.C. VIP treatment op een wedstrijddag in 2023. 

En dat is nog niet alles. Jouw naam komt samen met die van de andere donors op de levensredderswand in het N.E.C. Stadion. 

Doneer jouw N.E.C.-bloed 3 stappen

Wil jij samen met bijna 400.000 andere donors levens redden? We kunnen niet wachten.

1. Online aanmelden
Meld je online aan in 5 minuten en maak een afspraak bij jou in de buurt.

2. Medische check
Bij de eerste afspraak onderzoeken we in een uur je Hb-waarde en bloeddruk. Ook nemen we bloed af om te testen op infectieziekten en om je bloedgroep te bepalen. Je doneert niet.

3. Eerste oproep
Als uit de test blijkt dat je bloed kunt geven, mag de vlag uit. Je bent officieel donor! Zodra je bloed nodig is, ontvang je een oproep voor je eerste donatie.

Bloed doneren kost een paar uur per jaar

Mannen mogen tot 5 keer per jaar bloed doneren. Vrouwen maximaal 3 keer.

Bloed afnemen duurt 10 minuten. Tijdens je afspraak stellen we medische vragen, meten we onder andere je bloeddruk en eet en drink je na afloop iets in het donorcafé. Na een uurtje sta je weer buiten.

Je ontvangt een oproep als je bloed nodig is

Als jouw bloed nodig is, ontvang je een oproep. Hoe vaak we je oproepen, hangt af van je bloedgroep en de vraag vanuit ziekenhuizen. Tijdens je eerste afspraak nemen we bloed af om te onderzoeken welke bloedgroep je hebt.

Regelmatig een medische keuring

Als donor krijg je voor elke donatie automatisch een korte medische keuring. Het is mooi meegenomen dat je als donor regelmatig de bevestiging krijgt dat je bloeddruk, hemoglobine-waarde en ferritine-waarde in orde zijn. Of dat je juist bij een te hoge of te lage waarde een seintje krijgt. Zo help je als donor niet alleen anderen, maar zorg je ook goed voor jezelf!

Tip een vriend!

Ook als je zelf geen donor (meer) kunt zijn kun je helpen. Misschien ken je mensen in je omgeving die dit graag zou willen. Vertel ze vooral over onze oproep en vraag of ze zich via deze pagina willen aanmelden! Kleine moeite, maar van groot belang!