menu menu

Bloed en plasma geven en coronavirus

Bloed is van levensbelang en bloed- en plasmadonors zijn dat dus ook. Bloedproducten zijn beperkt houdbaar en moeten continu aangevuld worden om levens te kunnen redden. Vanwege het coronavirus gelden er extra maatregelen voor donors.

  • Vul maximaal 24 uur voor je komst naar de bloedbank de coronacheck in. De coronacheck blijft verplicht bij Sanquin.
  • Wacht na je coronavaccinatie/boosterprik 7 dagen met doneren. Daarnaast adviseren we om niet te komen doneren op de dag van je vaccinatie.
  • Je mag de afgelopen 14 dagen geen klachten hebben gehad zoals neusverkoudheid, verkoudheidsklachten (neusverkoudheid / loopneus / niezen), keelpijn, hoestklachten, verhoging of koorts.
  • Het dragen van een mondkapje is niet meer verplicht. Als je je er prettig bij voelt om een mondkapje te blijven dragen, dan kan dat gewoon. We blijven donors en medewerkers mondmaskers aanbieden.
  • De 1,5-meter regel is komen te vervallen. Dat betekent dat je weer iemand mee kunt nemen naar de bloedbank. Houd er wel rekening mee dat het 's avonds druk kan zijn, en dat we donors en personeel graag de ruimte geven. Is het niet nodig om iemand mee te nemen? Dan liever niet.

Veelgestelde vragen over het coronavirus en je bezoek aan de bloedbank

Veelgestelde vragen over bloed en plasma doneren en het coronavaccin