Practicumset Bloed en Afweer

In het schooljaar 2023/24 zal het practicumpakket twee keer worden uitgeleverd.

Dit practicum past bij het lesmateriaal ‘Bloed en afweer’ voor HAVO, VWO en VMBO. De docentenhandleiding met instructies is te verkrijgen via NEMO [email protected]

Leverdata en bestellen

Bij voldoende belangstelling wordt het pakket twee keer per jaar geleverd. Het materiaal is 4 weken houdbaar bij 4 graden. Het pakket wordt op maandag of dinsdag afgeleverd.

Voor het schooljaar 2023/2024 kan niet meer worden besteld.

Bewaar de practicummaterialen in de koelkast. Het practicumpakket bevat een houdbaarheidsdatum. Na die datum is de kwaliteit van de materialen onvoldoende om het practicum nog uit te voeren. Leerlingen dienen handschoenen te dragen bij het werken met het menselijke donorbloed.

 

Inhoud pakket

Het practicumpakket bevat humaan bloed dat aan dezelfde stringente voorwaarden voldoet als het bloed dat gebruikt wordt voor transfusie bij patiënten.  Met deze set kan 40x de bloedgroep bepaald worden van zowel de patiënten als de donors. Laat u iedere leerling/groepje alles testen, dan is de set dus geschikt voor 40 leerlingen/groepjes. Als u de helft van de klas de patiënten laat doen en de andere helft de donoren dan kunnen er 80 leerlingen/groepjes mee werken.

 

Inhoud pakket

Kosten (excl. BTW) van deze set per practicumset 95,- euro en 16,37 euro verzendkosten voor een zending tot vier pakketten.

Bestellen voor het schooljaar 2023/2024 is niet meer mogelijk.