menu
Menu
close

Practicumset Bloed en Afweer

Vanwege de corona-maatregelen hebben wij moeten besluiten de uitlevering van het practicumpakket in april 2020 te annuleren. Zodra wij nieuwe data hebben voor het schooljaar 2020/21 wordt dat op deze site vermeld.

Op dit moment kan er geen practicumpakket worden besteld.  Uitleverdata voor het schooljaar 2020-2021 worden binnenkort bekend gemaakt.

Dit practicum past bij het lesmateriaal ‘Bloed en afweer’ voor HAVO, VWO en VMBO. De docentenhandleiding met instructies is te verkrijgen via NEMO [email protected]

Leverdata en bestellen

Bij voldoende belangstelling kan het pakket drie keer per jaar geleverd worden. Het materiaal is 4-5 weken houdbaar. Het pakket wordt op maandag of dinsdag afgeleverd. U kunt bestellen tot 10 dagen voor de uitleverdatum.

 

Bewaar de practicummaterialen in de koelkast. Het practicumpakket bevat een houdbaarheidsdatum. Na die datum is de kwaliteit van de materialen onvoldoende om het practicum mee uit te voeren. Leerlingen dienen handschoenen te dragen bij het werken met het menselijke donorbloed.

Inhoud pakket

Het practicumpakket bevat humaan bloed dat aan dezelfde stringente voorwaarden voldoet als het bloed dat gebruikt wordt voor transfusie bij patiënten.  Met deze set kan 40x de bloedgroep bepaald worden van zowel de patiënten als de donors. Laat u iedere leerling/groepje alles testen, dan is de set dus geschikt voor 40 leerlingen/groepjes. Als u de helft van de klas de patiënten laat doen en de andere helft de donoren dan kunnen er 80 leerlingen/groepjes mee werken. Kosten voor deze set bedragen 95 euro.

Bestel het practicumpakket hier.