Links bloed en afweer

Bij het doorwerken van de modules heb je informatie nodig die je kunt vinden op internet. We hebben per module de links die je nodig hebt op een rij gezet. Ook vind je links naar extra informatie.

Docentenhandleiding

Het lesmateriaal is in opdracht van Sanquin en in samenwerking met De Praktijk ontwikkeld. De Prakijkt is gestopt. De Praktijk heeft het beheer van het lesmateriaal overgeheveld naar Science Museum Nemo. Bij het lesmateriaal is ook een docentenhandleiding gemaakt. De docentenhandleidingen kunt u opvragen door te mailen naar [email protected].

Practicummateriaal

Wij bieden een practicumset bloedgroepbepalingen aan. Dit practicum past bij het lesmateriaal ‘Bloed en afweer’ voor HAVO, VWO en VMBO. 

Het practicumpakket bevat humaan bloed dat aan dezelfde stringente voorwaarden voldoet als het bloed dat gebruikt wordt voor transfusie bij patiënten.

Met deze set kan 40 maal de bloedgroep bepaald worden van zowel de patiënten als de donors. Laat u iedere leerling/groepje alles testen, dan is de set dus geschikt voor 40 leerlingen/groepjes. Als u de helft van de klas de patiënten laat doen en de andere helft de donoren dan kunnen er 80 leerlingen/groepjes mee werken. Meer informatie over het bloedgroepenpracticum.

Kosten (excl. BTW)
Per practicumset 95 euro.
Verzendkosten 16,37 euro per zending tot 4 pakketten

ELISA
De ELISA voor het practicum Afweer en Immuniteit  kan rechtstreeks worden besteld bij BioRad. Helaas is de kortingsregeling met BioRad niet meer van kracht.

Leerlingenhandleiding

Op het leerlingendeel van Bloed en Afweer zijn de leerlingenhandleidingen van iedere module te downloaden. Daarnaast is er een naslagwerk (pdf) met informatie die leerlingen nodig hebben bij het doorwerken van de modules.

Scholen in Vlaanderen

Scholen in Vlaanderen kunnen uiteraard ook het lesmateriaal downloaden en gebruiken in de de klas. Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Schrijf je in op de mailinglist.

Vragen?

Voor vragen en opmerkingen over of naar aanleiding van de inhoud van het lesmateriaal kun je terecht bij Sanquin .
E-mail: [email protected]