menu

Exposities bij Sanquin 

In Galerie Joghem in Amsterdam wordt een aantal keer per jaar een expositie georganiseerd. Lees hier meer over de kunstenaars en hun werk.

21.04-30.06 2023 Solo-expositie Elisa Pesapane 

Van 21 april tot 30 juni 2023 exposeert Elisa Pesapane (1979) met sprookjesachtige tekeningen in Galerie Joghem bij Sanquin op de Plesmanlaan 125 in Amsterdam. De expositie wordt op vrijdag 21 april om 16.30 uur feestelijk geopend door Ivo de Wijs (cabaretier, tekstdichter) en Elisa Pesapane (beeldend kunstenaar en literair illustrator).

Kunstcollectie 

De kunstcommissie van Sanquin volgt Elisa en haar werk al sinds haar afstuderen aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag (KABK) in 2004. Sindsdien heeft zij meerdere keren geëxposeerd met schilderijen en/of tekeningen in zowel solo- als groepsexposities en is er werk van haar opgenomen in de kunstcollectie van Sanquin.

Tijdloos 

Dit keer toont zij de originele tekeningen die zij maakte voor het boek Bombong, de kleine reus dat geschreven werd door Drs. P en in oktober vorig jaar voor het eerst in boekvorm uitkwam. Drs. P schreef dit tijdloze ‘kinderboek voor alle leeftijden’ over een reus met een (te) grote mond, die voor straf door tovenaar Mutar verkleind wordt tot de grootte van een insect. Vanaf dan begint zijn spannende reis door een gi-ga-groene wereld. Heinz Polzer, beter bekend als Drs. P (1919–2015), gold niet als een groot kindervriend, maar schreef niettemin een zowel spannend als vermakelijk verhaal voor kinderen van alle leeftijden.

Donald Duck

De avonturen van de kleine reus Bombong verschenen al een halve eeuw geleden in de Donald Duck. Het weekblad voor kinderen maakte er een gewoonte van om naast de strips ook elke week een prozaverhaal te presenteren. De avonturen van reusje Bombong werden door Ivo de Wijs verzameld en bewerkt en hij benaderde Elisa Pesapane voor de beelden bij de tekst. Zij voorzag het boek van dromerige tekeningen vol details. De vondst om van de kleine reus een kind te maken, is van haar.

Bezoek expositie: op afspraak ma t/m do, aanmelden via [email protected], 06 55712124

Website: elisapesapane.com.

Boek: Bombong, de kleine reus, Auteur: Drs. P, Bewerking en nawoord: Ivo de Wijs Tekeningen: Elisa Pesapane, Vormgeving: Yolanda Huntelaar. Verkrijgbaar in de boekhandel.