menu menu

Exposities bij Sanquin 

Bij diverse locaties van Sanquin is het mogelijk om exposities te bezoeken van verschillende kunstenaars. Lees hier meer over exposeren bij Sanquin.

Solo-expositie Esmee van Zeeventer

Van 22 april tot 16 juni 2022 exposeert Esmee van Zeeventer in Galerie Joghem op het hoofdkantoor van Sanquin in Amsterdam. De expositie zal op vrijdag 22 april geopend worden door Reyn van der Lugt (o.a. voormalig directeur Groninger Museum en kunstverzamelaar).

Esmee van Zeeventer (1997) is een Nederlandse ´lens based´ kunstenaar die in 2021 is afgestudeerd aan de Kunstacademie AKI ArtEZ in Enchede. Esmee lijkt met haar werk te opereren als een onderzoeker van haar eigen universum. Zij wordt onderweg geprikkeld door iets waardoor ze verdwaalt in een scène die zou kunnen zijn gebeurd, of zou kunnen gebeuren. Daar neemt ze dan een foto van. Met het negatief werkt zij vervolgens uren in het donker om het uiteindelijke beeld te creëren. Er ontstaat een eigen wereld die niet altijd gedefinieerd kan worden, een die haar laat verlangen naar die ongrijpbare plek. De vaak wat dromerige, poëtische beelden refereren aan eeuwige levensthema´s als liefde, angst, verlangen, weemoed en eenzaamheid. Bekijk de website en instagram van Esmee van Zeeventer.

St. Louis triptych, 2020, c-print on Fujifilm archival, 26 x 17 cm

Nearly silent, 2018, c-print on Fujifilm archival, 140 x 90 cm

Eerdere exposities

2020

2019

2018