menu
Menu
close

Exposities bij Sanquin 

Bij diverse locaties van Sanquin is het mogelijk om exposities te bezoeken van verschillende kunstenaars. Lees hier meer over exposeren bij Sanquin.

Exposities bij bloedbanken door heel Nederland

Sanquin organiseert bij een groot aantal bloedbanken door heel Nederland wisselende exposities van kunstenaars uit hun regio. Deze exposities zijn voor iedereen vrij te bezoeken tijdens de openingsuren van de locaties. De bloedbanklocaties waar wordt geëxposeerd zijn Amersfoort, Apeldoorn, Bergen op Zoom, Breda, Delft, Den Haag, Deventer, Dordrecht, Eindhoven, Goes, Haarlem, Hengelo, Hoogeveen, Hoorn, Leiden, Maastricht, Nijmegen, Purmerend, Rotterdam-Zuid, Roosendaal, Spijkenisse, Tilburg, Utrecht Leidsche Rijn, Vlaardingen, Zaanstad en Zoetermeer.

Wil jij kunst tentoonstellen bij Sanquin? Meld je aan via het formulier en we nemen contact met je op.

Galerie Joghem in Amsterdam

In 1959 startte Joghem van Loghem, wetenschappelijk directeur van 1950 tot 1978, met het verzamelen van kunst. Hij geloofde destijds heilig in een creatieve kruisbestuiving tussen kunst en wetenschap, mits op hoog niveau bedreven. Kunst in een laboratorium moest inspirerend werken. Het werk van Van Loghem is in de loop der jaren overgenomen door de Kunstcommissie die in 1985 werd opgericht. De Kunstcommissie organiseert zes keer per jaar een expositie in de naar Van Loghem vernoemde galerie: Galerie Joghem. Deze galerie maakt geen winst en de kunstenaars hoeven geen deel van hun inkomsten af te dragen. Zo geeft Sanquin jonge en talentvolle kunstenaars de kans om hun werk tentoon te stellen en hun naamsbekendheid te vergroten. De exposities zijn op werkdagen te bezoeken van 08:30 tot 16:30 uur.

Huidige expositie: Pursang VII (14 januari – 9 maart 2020), jaarlijks maakt kunstcoördinator Jorie Tijs aan het begin van het jaar een selectie van kunstwerken uit onze eigen collectie.

Komende expositie(s): Tom van Veen (10 maart - 8 mei 2020)

Expositie Amsterdam bezoeken: bezoek op afspraak maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:00 uur. Aanmelden via [email protected] of telefoonnummer 06-55712124.