Exposities bij Sanquin 

In Galerie Joghem in Amsterdam wordt een aantal keer per jaar een expositie georganiseerd. Lees hier meer over de kunstenaars en hun werk.

Expositie Fleur Huijsdens & medewerkers Sanquin/campusbewoners

Van 23 april tot 28 juni 2024 exposeert Fleur Huijsdens met haar kunstproject ‘Felis Silvestris Catus’ in Galerie Joghem.

Deze bonte verzameling van kattenportretten begon als afstudeerproject aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag (KABK) in 2021 na het overlijden van haar kat Mojo. Huijsdens is inmiddels overtuigd van de positieve en helende kracht die huisdieren op het mentale welzijn van de mens kunnen hebben. In een artikel dat op 6 maart jl in de Volkskrant verscheen staat treffend in de kop: ‘Vrijkomende oxytocine in beeld gevangen: de kat als ultiem knuffeldier. 

De expositie wordt aangevuld met een tiental collages van medewerkers Sanquin en campusbewoners die zijn uitgenodigd een foto van hun huisdier op te sturen en/of deel te nemen aan een workshop de kunstenaar verzorgt.

De feestelijke opening vindt plaats op donderdag 25 april om 16.30 uur. Barbara Boers, fotograaf, vriendin en kattenliefhebber zal de tentoonstelling openen.

Voor meer informatie over Fleur Huijsdens, haar werk en de mogelijkheden op je huisdier door haar te laten fotograferen: www.fleurhuijsdens.nl.

Bezoek deze expositie tijdens de opening of daarna op afspraak ma t/m do, aanmelden via [email protected], Plesmanlaan 125, Amsterdam.