Exposities bij Sanquin 

In Galerie Joghem in Amsterdam wordt een aantal keer per jaar een expositie georganiseerd. Lees hier meer over de kunstenaars en hun werk.

Expositie Alice Brasser

Van 2 juli tot 19 september exposeert Alice Brasser in Galerie Joghem met de solo show ‘OASE’. De feestelijke opening vindt plaats op donderdag 4 juli om 16.30 uur. Willem de Winter (schilderijen expert Tussen Kunst en Kitch) zal de tentoonstelling openen.

Alice Brasser (1965) woont en werkt in Haarlem. Zij volgde haar opleiding aan de Amsterdamse Academie voor Beeldende Vorming. Het werk van Brasser is opgenomen in diverse bedrijfscollecties en in vele particuliere collecties in binnen-en buitenland.

Tot het uitbreken van de pandemie in 2020 was het landschap het hoofdthema in haar werk. Bomen, grassen, velden en bloemen zijn vaste motieven in haar tekeningen en schilderijen, waarin nacht en schemer, licht en schaduw, reflecties in water en vooral de intensiteit van kleur een sfeer van geheimzinnigheid oproepen.

De ongewisse Covidtijd bracht haar tot een verandering van werkwijze. Door de zeeën van tijd en het verplichte binnen zitten moest zij iets vinden waar ze lang mee bezig kon zijn. Brasser ging series kleine werkjes maken. ’Klein’ omdat zij dan snel en associatief kon werken. Qua onderwerp gaf zij zichzelf de vrije hand. Er ontstonden uitzichten, ramen bij dag en bij nacht, straatbeelden, nachtbeelden, regendagen, huiselijke stillevens, verzonnen woonkamers, herinnerde landschappen, hangende mensen, fictieve vakantieoorden, zwembaden, spelende kinderen en zwemmers of het gevoel van zwemmen.

Bezoek deze expositie bij Sanquin tijdens de opening of daarna op afspraak van maandag tot en met donderdag. Graag van tevoren aanmelden via telnummer 06-55712124 of [email protected], Plesmanlaan 125, Amsterdam.

Meer informatie: www.alicebrasser.com

Nightswim # 6, 2023, oil on canvas, 100 x 140 cm

Nightswim # 6, 2023, oil on canvas, 100 x 140 cm

Mirror, 2023, oil on canvas, 24 x 30 cm

Mirror, 2023, oil on canvas, 24 x 30 cm

Hand, 2023, oil on canvas, 24 x 30 cm

Hand, 2023, oil on canvas, 24 x 30 cm