Exposities bij Sanquin 

Bij diverse locaties van Sanquin is het mogelijk om exposities te bezoeken van verschillende kunstenaars. Lees hier meer over exposeren bij Sanquin.

Exposities bij bloedbanken door heel Nederland

Sanquin organiseert bij een groot aantal bloedbanken door heel Nederland wisselende exposities van kunstenaars uit hun regio. Deze exposities zijn voor iedereen vrij te bezoeken tijdens de openingsuren van de locaties. De bloedbanklocaties waar wordt geëxposeerd zijn Amersfoort, Apeldoorn, Bergen op Zoom, Breda, Delft, Den Haag, Deventer, Dordrecht, Eindhoven, Goes, Haarlem, Hengelo, Hoogeveen, Hoorn, Leiden, Maastricht, Nijmegen, Purmerend, Rotterdam-Zuid, Roosendaal, Spijkenisse, Tilburg, Utrecht Leidsche Rijn, Vlaardingen, Zaanstad en Zoetermeer.

Wil jij kunst tentoonstellen bij Sanquin? Meld je aan via het formulier en we nemen contact met je op.

Galerie Joghem in Amsterdam

In 1959 startte Joghem van Loghem, wetenschappelijk directeur van 1950 tot 1978, met het verzamelen van kunst. Hij geloofde destijds heilig in een creatieve kruisbestuiving tussen kunst en wetenschap, mits op hoog niveau bedreven. Kunst in een laboratorium moest inspirerend werken. Het werk van Van Loghem is in de loop der jaren overgenomen door de Kunstcommissie die in 1985 werd opgericht. De kunstcommissie houdt zich bezig met allerlei kunstzaken omtrent de collectie en exposities in de naar van Loghem vernoemde expositieruimte: Galerie Joghem.

Huidige expositie: Pursang VIII:

van 13 mei tot 10 augustus is de expositie ‘Sanquin Pursang VIII’ te bezichtigen in Galerie Joghem. In deze achtste editie maakt kunstcoördinator Jorie Tijs weer een selectie van kunstwerken uit de collectie van Sanquin. Dit keer staan tweeluiken en werken uit een serie waarvan we er twee van in ons bezit hebben, centraal.

Komende expositie: Pursang IX: 

van 11 augustus tot 6 november is de expositie ‘Sanquin Pursang IX’ te bezichtigen in Galerie Joghem. In deze negende editie maakt kunstcoördinator Jorie Tijs weer een selectie van kunstwerken uit de collectie van Sanquin. Het thema is dit keer Flora & Fauna.

Expositie Amsterdam bezoeken: bezoek op afspraak maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:00 uur. Aanmelden via g[email protected] of telefoonnummer 06-55712124.