Kwarkpannenkoeken

Kwarkpannenkoeken met fruit naar keuze

Serveer deze pannenkoekjes als ontbijt of op elk moment dat je trek hebt in een voedzaam tussendoortje.

2 personen | minder dan 15 minuten | nagerecht, ontbijt | 320 kcal

Ingrediƫnten

  • 200 gram magere kwark
  • 1 ei
  • 1 theelepel vanillearoma
  • 60 gram volkorenmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 eetlepel olie
  • 1 banaan
  • 100 gram bosvruchten (diepvries)
  • 4 eetlepels magere vruchtenyoghurt zonder toegevoegd suiker

Bereiding

  1. Meng de kwark, ei en vanillearoma in een kom met een garde of vork.
  2. Voeg het meel en bakpoeder toe en meng dit voorzichtig met een spatel.
  3. Verwarm de olie in een pan en bak de pannenkoeken 2-3 minuten aan elke kant gaar en goudgeel.
  4. Snijd de banaan in plakjes en ontdooi het bevroren fruit.
  5. Garneer de pannenkoeken met de yoghurt en fruit.

Harira met kikkererwtenVolkoren pita met Perzische yoghurt, spinaziedip en kikkererwten

Spinaziesoep8 (smakelijke) tips om je ijzergehalte op peil te houden

Dit is een recept van het Voedingscentrum.