Jij bent heel hard nodig!

Er is vast wel iemand voor wie jij door het vuur zou gaan, iemand voor wie je zonder enige twijfel bloed zou geven.

Word bloeddonor

Het belang van bloedproducten

Mensen van alle leeftijden hebben bloedproducten nodig, bijvoorbeeld bij de strijd tegen een ernstige ziekte zoals kanker, of bij een moeilijke zwangerschap. Andere mensen lijden aan chronische medische aandoeningen, wat betekent dat ze regelmatig bloedproducten nodig hebben om gezond en in leven te blijven.

Soorten donaties

Samen zijn we er verantwoordelijk voor dat er in Nederland altijd voldoende bloedproducten op voorraad zijn, om ziekenhuizen mee te bevoorraden en geneesmiddelen mee te maken. Je bloed bestaat uit verschillende componenten en je kunt zelf kiezen of je bloed, plasma of iets anders wilt geven. Elke donatiesoort wordt gebruikt voor verschillende medische behandelingen. Je bloedgroep en levensstijl bepalen met welke donatiesoort je het meeste kunt betekenen voor de patiƫnten.

Aanmelden

Ben jij tussen de 18 en 65 jaar? Meld je dan nu direct aan als donor en maak meteen een keuringsafspraak. Na goedkeuring bepaal je welke donatiesoort het beste bij je past. Je bezoek aan de bloedbank voor een donatie duurt ongeveer een uur.

Nog geen donor? Er wordt op je gerekend!