Op vakantie? Kom van tevoren doneren!

In de zomer staat de bloedvoorraad onder druk. Daarom een oproep aan alle bloed- en plasmadonors. 

De zomervakantie staat voor de deur. Zijn de vakantieplannen al gemaakt? Vergeet dan ook patiënten in Nederland niet en kom voor je op vakantie gaat doneren!  Zo ga je met een goed gevoel voor die welverdiende zomer-break.

Dalende bloedvoorraad

Bloed is maar kort houdbaar en we kunnen dus geen grote voorraden bewaren. Daarom stemt Sanquin de bloedvoorraad zo precies mogelijk af op de vraag van de ziekenhuizen naar verschillende bloedgroepen. Als een bepaalde bloedgroep in de voorraad meer wordt gebruikt, dan worden meer donors met die bloedgroep uitgenodigd. Dat systeem werkt alleen goed als donors gehoor geven aan hun oproep. Komen te weinig mensen doneren, dan daalt direct de bloedvoorraad. Dat zien we vaak in de zomervakantie. Zo wordt het moeilijker om de ziekenhuizen in juli en augustus te voorzien van het bloed dat ze nodig hebben.

Bloeddonor: kom doneren

Zoals je hierboven leest: we nodigen je alleen uit als jouw bloed nodig is. Als je als bloeddonor een afspraak hebt gemaakt, rekenen we erop dat je komt. Kun je echt niet komen? Meld je dan alsjeblieft af via onze afmeldpagina of door te bellen naar 088-730 8686.

Plasmadonor: maak een afspraak

Plasma is met recht de gele turbobooster van naar schatting 25 duizend patiënten in Nederland. Voor hen is plasma het verschil tussen kwaliteit van leven of ziek thuis op de bank zitten. In de voor ons zo uitdagende zomerperiode vragen we plasmadonors met klem een afspraak te maken voor een donatie. Dat gaat snel en eenvoudig via MijnSanquin

We zien je graag! 

Kom je voor of tijdens je vakantie doneren? De patiënten in Nederland zijn je dankbaar. We wensen je fijne zomermaanden. Hopelijk tot snel bij de bloedbank!

24 juni 2023