Thijs Slegers overleden

Vandaag kwam het trieste nieuws tot ons dat Thijs Slegers is overleden. 

Thijs Slegers - perschef van PSV - was de drijvende kracht achter een landelijke campagne eerder dit jaar om bloeddonors en stamceldonors te werven. In een heuse tv-avond genaamd Bloedverwanten voor Thijs vroeg hij in februari aandacht voor het donorschap, in de wetenschap dat hij zelf niet lang meer te leven had.

Thijs Slegers kreeg eerder leukemie, en werd behandeld met bloedtransfusies en een stamceltransplantatie. Hij zette zich tot op het laatst in voor de werving van bloeddonors en stamceldonors. Zo zorgde hij ervoor dat BN’ers eenzelfde signaal lieten horen in een campagnevideo, die voor de landelijke campagne werd ontwikkeld. Daarmee kreeg hij letterlijk een heel land in beweging met acties in voetbalstadions en daarbuiten. Het leverde Sanquin als Matchis duizenden nieuwe donors op. Thijs werd 46 jaar. 

Sanquin wenst de familie van Thijs en andere nabestaanden veel sterkte.

27 maart 2023