Philips en PSV zoeken nieuw bloed voor Sanquin

Op 18 januari startte een bijzondere samenwerking met voetbalclub PSV in Eindhoven en ‘founding father’ Philips. Onder het motto ‘Philips en PSV zoeken bloedverwanten’ roepen zij supporters op zich aan te melden als bloed- of plasmadonor.

 

De campagne is officieel afgetrapt onder aanvoering van Sylvia van Es (President Philips Nederland), Marcel Brands (Algemeen directeur PSV) en Daphne Thijssen-Timmer (directeur Sanquin Bloedbank). Op zaterdag 21 januari staat de wedstrijd PSV-Vitesse geheel in het teken van deze campagne, met behulp van maar liefst 40 medewerkers van Sanquin en Philips die als promotieteam bij de ingangen van het stadion staan. Ook is er aandacht via LED-boarding, stadionschermen, Sanquinmascotte Pelle en de stadionspeaker.

Bekende namen

Tot en met 14 juni 2023, Wereldbloeddonordag, doen Philips en PSV diverse communicatie-acties om de supporters te bereiken, zowel online als offline. Zo wordt een mooie campagnefilm ingezet, waar bekende namen zoals Guus Hiddink, John van den Heuvel, Ruud van Nistelrooij, Eveline Wu, Ronald Koeman, Luuk de Jong, Esmee Brugts, Chiel de Winter en burgemeester Jeroen Dijsselbloem belangeloos aan meewerkten. Ook rijdt er een grote bestickerde mobiele bloedbank rond in en rond Eindhoven.

Eindhovense roots

Sylvia van Es, President Philips Nederland, vindt het belangrijk dat Philips ook zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid neemt: “We hebben al langere tijd een samenwerking met Sanquin, waarbij we onze medewerkers oproepen onder werktijd bloed te doneren. Dat past bij ons gezondheidstechnologiebedrijf met roots in Eindhoven.”

Samen voor een voetbaloverstijgende impact

Marcel Brands, algemeen directeur van PSV, is trots op het gezamenlijke initiatief: “PSV en Philips zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Samen willen we graag voetbaloverstijgende impact maken in de regio. Dat is de kracht van onze samenwerking. Het is bijzonder om te zien dat vervolgens veel bekenden zich achter ons initiatief scharen en zich aan deze campagne hebben verbonden.”

Bijdragen aan het leven van een ander

“Talloze patiënten in Nederland hebben bloed nodig, bijvoorbeeld tijdens de behandeling van kanker of na een verkeersongeluk. Daarnaast zien we jaarlijks de vraag stijgen naar geneesmiddelen die uit bloed- en plasmadonaties worden bereid. Patiënten rekenen op deze geneesmiddelen om hun leven te draaglijker te maken of zelfs te redden”, benadrukt Daphne Thijssen-Timmer, directeur Bloedbank van Sanquin. “Daarom is het zo belangrijk om meer donors te vinden die bereid zijn om plasma of bloed te doneren. In de regio Eindhoven is behoefte aan duizenden extra donors. Dankzij deze bijzondere inzet van Philips en PSV hopen we meer Brabanders en Nederlanders te vinden die bereid zijn om donor te worden. Zij dragen dan direct bij aan het leven van een ander en krijgen er – dankzij onze controles voor bloedveiligheid – inzicht in hun eigen gezondheid voor terug.”

Kijk voor meer informatie of aanmelding op www.philips.nl/bloedverwanten en help mee!

18 januari 2023