Sanquin werft samen met lokale politieke partijen donors

Lokale politieke partijen in negen steden vragen deze week tussen alle campagne-activiteiten door, aandacht voor het belang van bloed of plasma doneren. Onder de slogans zoals ‘Utrecht redt levens’, ‘Leiden redt levens’ vragen zij aandacht voor de lokale helden die door hun donatie belangeloos het leven van andere redden.

Sanquin benaderde de partijen in 9 gemeenten om mee te doen aan deze actie. De steden die meedoen zijn: Arnhem, Hengelo, Utrecht, Gouda, Leeuwarden, Maastricht, Breda, Dordrecht en Leiden. In al deze steden hebben minstens 3 van de lokale partijen aangegeven mee te willen werken. Met behulp van door Sanquin aangeleverde visuals wijzen zij op social media op de mogelijkheid om bloed of plasma te geven in hun stad.

Met de actie hoopt Sanquin een publiek te bereiken dat dat we normaliter misschien niet makkelijk bereiken, en het levert de partijen leuke, positieve content op in een periode dat dat voor hen heel belangrijk is. De lokale politieke partijen kennen de steden en hebben daar uiteraard een groot bereik in. We zijn heel blij dat ze dat willen inzetten om te vertellen hoe geweldig het is dat mensen levens redden door bloed- of plasmadonor te zijn.

Red levens met jouw bloed

16 maart 2022