Mail per ongeluk gestuurd aan te grote groep

In de ochtend van 12 april heeft Sanquin een groot aantal Bloedbank-relaties per mail aangeschreven met een boodschap die voor een kleine selectie van donors was bestemd. De donors - die de mail niet hadden moeten ontvangen – hebben diezelfde dag nog een bericht ontvangen met excuus voor de vergissing en de overlast.

De volgende relaties hebben de mail ontvangen:

  • Donors;
  • Oud-donors;
  • Abonnees van onze nieuwsbrief;
  • Mensen die een aanmeldformulier hebben ingevuld.

Sanquin doet de aankomende dagen onderzoek naar de oorzaak en gevolgen van deze foutieve mailing, of verdere communicatie richting doelgroepen nodig is, en hoe dit in de toekomst te voorkomen. Sanquin heeft hierover melding gedaan bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

13 april 2021