FD publiceert opnieuw over Sanquin

Het Financieele Dagblad heeft op woensdag 21 maart 2018 weer gepubliceerd over Sanquin. De aanleiding is de FDA-inspectie. Verschillende aspecten worden behandeld, in vergelijkbare toonzetting als voorgaande artikelen.

Sanquin heeft als volgt gereageerd:

- De inspectie van de FDA waar in het artikel over wordt gesproken, is een routine controle. Deze vindt tweejaarlijks plaats en duurt 10 dagen, niet drie. Deze inspecties worden zorgvuldig voorbereid, zoals gebruikelijk binnen de farma. Ter illustratie, vorig jaar hebben ook routine controles door de Braziliaanse en Turkse inspectie plaatsgevonden.

- De winstdoelstelling is niet bijgesteld.

- De leiding van SPP kenmerkt zich door mensen die jarenlange relevante ervaring in de farma hebben opgedaan. Daarnaast is de samenstelling van zowel de Raad van Bestuur als de Raad van Toezicht een weerspiegeling van de specialismen die nodig zijn in de aansturing van een kennisinstituut als Sanquin. Dat omvat bestuurlijke profit en non-profit ervaring en wetenschappelijke, medische, procestechnologische kennis. De duidelijke aanwezigheid van deze kennis zijn terug te vinden in het jaarverslag.

21 maart 2018