Jeroen: "Dankzij donorbloed is mijn gezin compleet"

Jeroen weet dat zijn vrouw zonder donors niet meer had geleefd. Het inspireerde hem om zelf donor te worden. 

"Zes jaar geleden kondigde de geboorte van ons 3e en 4e kind zich aan. Inderdaad: een tweeling. Het werd een keizersnede. Het eerste kindje werd zonder problemen gehaald, maar toen gaf mijn vrouw aan zich helemaal niet goed te voelen en zakte weg."

Nog geen donor? Meld je aan!

"Ze bleek een vruchtwaterembolie te hebben, dit houdt in dat er veel vruchtwater in de bloedsomloop was gekomen. Dit is een levensbedreigende situatie. Het tweede kindje werd snel gehaald. Ik werd met de beide jongetjes naar de kinderafdeling gestuurd. Ik had op dat moment niet echt in de gaten hoe ernstig mijn vrouw eraan toe was.

Ze hebben in het ziekenhuis werkelijk alles uit de kast gehaald om haar te redden, tot reanimatie toe. Ze kreeg enorm veel donorbloed, wel 20 of 25 zakken. Ze heeft het gered!! Het duurde natuurlijk een tijd voor ze naar huis kon. Mijn lieve moeder trok tijdelijk bij ons in en hielp met de zorg voor de tweeling en onze twee eerder geboren nog piepjonge zoons en dat gaf mij de ruimte mijn vrouw zo vaak mogelijk te bezoeken.

De volhardende inzet van de artsen en verpleging zal ik niet vergeten. Maar bovenal: alle donors enorm bedankt. Dankzij jullie bloed zijn wij een volledig en gelukkig gezin.

Deze ervaring heeft mij geïnspireerd ook bloeddonor te worden. Ik wil mijn steentje bijdragen aan het redden van levens. Sinds kort ben ik overgestapt naar plasmadonatie. Ik kan nu nog meer mensen helpen omdat plasma veelzijdig is en gebruikt kan worden voor verschillende behandelingen.

Donaties zijn een heldendaad. Een kleine moeite voor jou, maar een levensredding voor iemand anders. Sanquin zorgt goed voor je veiligheid, dus je hoeft je geen zorgen te maken. Laten we samen helden zijn, laten we samen mensen helpen."

24 november 2023