MijnOproep bij steeds meer bloedbanken beschikbaar

28-09-2021  We zijn gestart met een nieuwe manier voor bloeddonors om hun donatie in te plannen: MijnOproep. Daarbij krijg je een e-mailbericht van ons dat we je nodig hebben, waarna je zelf een dag en een tijdslot inplant om langs te komen. Zo wordt het niet te druk op de bloedbank én kunnen we de bloedvoorziening beter op peil houden. We voeren het systeem geleidelijk in. Je ontvangt van ons bericht zodra jouw bloedbank overgaat op MijnOproep.

In het oude oproepsysteem van Sanquin krijg je een papieren oproepkaart thuisgestuurd als we jouw bloedgroep nodig hebben. Daarop staat de vraag om ergens in de volgende twee weken langs te komen voor je donatie. Jij bepaalt wanneer je wilt gaan, wij weten niet wanneer dat precies zal zijn. Het kan dus gebeuren dat veel donors op hetzelfde moment naar de bloedbank komen. Daardoor kan het heel druk worden en moet je soms lang wachten.

In het nieuwe systeem – MijnOproep – krijg je een bericht per e-mail. Daarin staat weer de vraag om ergens in de komende twee weken langs te komen. Alleen vragen we je nu om een concrete afspraak in te boeken. In de mail staat ook een link. Als je daarop klikt, kom je in MijnOproep waar je voor een periode van twee weken beschikbare dagen en tijdslots van een half uur ziet. Je kiest een tijdslot dat jou het beste uitkomt en bevestigt de afspraak. Vervolgens ontvang je een afspraakbevestiging per e-mail.

MijnOproep is al in gebruik bij de bloedbanken Amsterdam Valkenburgerstraat, Ede, Tilburg, Zoetermeer en Zwolle én alle mobiele bloedbanken. De bloedbank in Amersfoort gaat per oktober met MijnOproep werken.

De voordelen van MijnOproep voor jou als donor

Je weet zeker dat je meteen kunt beginnen met de donatie. Je hoeft niet meer te wachten omdat het op dat moment net te druk is. Wij hebben rekening gehouden met jouw komst. Piekmomenten op de bloedbank zullen nauwelijks meer voorkomen. Door een betere spreiding van donors over de dag, kan iedereen ook makkelijker een veilige afstand van elkaar houden.

De voordelen voor de bloedvoorziening

Wij hebben een beter overzicht hoeveel donors er op elk moment op de bloedbank zullen komen. Daardoor kunnen we de inzameling beter afstemmen op de vraag vanuit de ziekenhuizen. En dát is weer belangrijk om de bloedvoorraad in ziekenhuizen op het juiste peil te houden. Zoals je weet is bloed maar beperkt houdbaar. Samen zorgen we ervoor dat er elke dag, op elk moment, voldoende bloed is voor alle patiënten in Nederland. MijnOproep helpt daar enorm bij.

Goed om te weten

  • Het tijdslot van een half uur betekent dat je ergens in dat half uur kunt binnenkomen. Heb je bijvoorbeeld een slot van 14.00 tot 14.30 uur gekozen, dan kun je je om 14.00 uur melden, maar om 14.15 uur of 14.29 uur is ook goed. (En een paar minuten later of vroeger dan je tijdslot is ook geen probleem, als je maar niet heel veel vroeger of later komt.)
  • Blijk je toch niet te kunnen? Meld je dan af via de link in je afspraakbevestiging.
  • Sommige tijdslots zitten snel vol, met name de tijden in de avond na het werk. Wil je graag in de avond komen doneren? Kies dan snel een tijdslot zodra je je oproep binnenkrijgt.
  • Kan jij zowel overdag als ’s avonds doneren? Kies dan bij voorkeur een tijdslot overdag. Zo help je mensen die alleen in de avonduren kunnen.
  • Wil je op een andere bloedbank dan gebruikelijk doneren? Geen probleem, dan kies je in MijnOproep een andere locatie.

Belangrijk:

Als we je een oproep per e-mail sturen, hebben we je écht hard nodig. Houd je inbox dus goed in de gaten en plan meteen een afspraak in als je een bericht van ons krijgt. Blijkt later dat je toch niet op dat tijdstip kunt? Meld je dan bijtijds af. Zo kunnen wij een andere donor in jouw plaats oproepen en komt de bloedvoorziening niet in gevaar.

 

Is jouw e-mailadres nog niet bekend bij Sanquin? Geef hem dan aan ons door zodat jij ook van MijnOproep kunt gebruikmaken. Bel 088 – 730 86 86 of geef het online door.

Meer weten over MijnOproep? Ga naar onze informatiepagina.

28 september 2021