Wie we zijn

Sanquin is een bijzondere, maatschappelijke organisatie; als enige in Nederland zorgen wij voor de bloedvoorziening. Met bijna 3.000 betrokken collega’s en 350.000 bloeddonors kunnen we 300.000 patiënten per jaar een beter leven geven. Daar werken we elke dag keihard voor.

Uniek

We zijn uniek, omdat we als enige organisatie ter wereld medische, farmaceutische én wetenschappelijke kennis en kunde onder één dak hebben. Want wist je bijvoorbeeld dat Sanquin ook medicijnen maakt? Of dat we wetenschappelijk onderzoek uitvoeren en onderwijs verzorgen?

Hierdoor hebben we ontzettend veel verschillende functies. Je kunt dus in uiteenlopende vakgebieden en op allerlei niveaus bij ons aan de slag.

Professioneel en maatschappelijk

We zijn een professionele, maatschappelijke organisatie, ontvangen geen overheidsfinanciering en opereren dus zelfstandig. We hebben geen aandeelhouders en daarom hoeven we geen dividend (winstuitkering) te betalen. Onze opbrengst investeren we weer in onze organisatie. Voor nog meer onderzoek om patiënten te helpen, verdere procesverbetering en innovatie. Bovendien zorgen we er zo voor dat we onze wereldwijd toonaangevende positie houden. 

In beweging

Wat betekent dit allemaal voor jou als mogelijk nieuwe collega? Dat je in een organisatie komt te werken die dynamisch is vanwege haar wetenschappelijke karakter. Onderzoek gaat tenslotte altijd door. Maar ook een organisatie die in beweging  is, omdat we onszelf willen blijven verbeteren. Daarvoor vragen we ook jouw bijdrage. Vanuit je eigen kennis en vakgebied, maar ook in ondernemerschap. Heb je een idee? Dan krijg je van ons alle ruimte om dat uit te werken. En natuurlijk ondersteunen we jouw loopbaan met de nodige opleiding en training. Tot slot mag je rekenen op een pakket aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden.

Onze cultuur en hoe we werken

Onze cultuur mag je gerust informeel noemen, we lopen makkelijk even bij elkaar binnen.  Daarbij komt dat we zo bevlogen zijn in ons werk, dat we er graag over vertellen. Vraag het dus gerust, als je iets wil weten!

Naast al het harde werken is er genoeg ruimte voor gezelligheid. Want samenwerken is ook af en toe lol hebben, vinden wij. Zin om te sporten of borrelen met collega’s na werktijd, of zelfs samen een weekendje weg of op vakantie? Er zijn hier genoeg vriendschappen voor het leven gesloten. En: niets hoeft, alles mag. Het is aan jou. Voor onze young professionals hebben we bovendien nog Young Blood; een actief netwerk om kennis en inspiratie op te doen en om collega’s van andere afdelingen te leren kennen.

Informeel en professioneel gaan goed samen. Zo vinden we goede, heldere afspraken maken belangrijk. En we verwachten ook dat iedereen elkaar daar gewoon op aanspreekt. Ook vragen we iedereen om verantwoordelijkheid te nemen. Voor je eigen werk, maar ook voor het effect ervan op andere collega’s. Kan er iets beter? Kaart het aan en pak het (samen) op.

Trots

Hoe verschillend ons werk ook is, allemaal voelen we ons sterk verbonden met dat ene doel: samen met de donor zorgen voor een beter leven van de patiënt. Of je het nu vraagt aan de collega op de bloedafname, de procesoperator in de productie van geneesmiddelen, de IT- er of de quality officer. Allemaal vinden ze het waardevol om hun eigen bijdrage te leveren. En zijn daar apetrots op.

Interesse in een baan bij Sanquin?

Bekijk onze vacatures

Laatst bewerkt op: 24 augustus 2017