Techniek

Sanquin is een veelzijdige organisatie. Zo hebben we mensen op kantoor werken, doen we onderzoek in onze labs, houden we ons bezig met bloedafname en maken we medicijnen in onze plasmafabriek. Door de hele organisatie heen maken al onze medewerkers gebruik van specifieke instrumenten, machines of andere bijzondere staaltjes techniek.

Technische dienst

Bij onze technische dienst in Amsterdam werken ruim 60 collega’s (plus een wisselend aantal externen). Samen zorgen zij voor 50.000 m2 aan lab- en productieapparatuur, procesinstallaties, utilities en gebouwen. Maintenance engineers, teamleiders, werkvoorbereiders en monteurs werken nauw samen om het onderhoud aan al onze installaties, elektronica, energievoorziening en allerhande systemen goed in te regelen. Maar ook om storingen zo snel mogelijk op te lossen. Ook hebben we projectleiders die zich bezighouden met grote technische projecten. Zoals met de renovatie en nieuwbouw van onder andere labs en kantoren, maar bijvoorbeeld ook met de uitbreiding van onze centrale stroomvoorziening.

Procestechniek

Het bedrijfsonderdeel Plasma Products in Amsterdam maakt medicijnen uit bloedplasma. De werkprocessen en productiestappen zijn zo geavanceerd, dat de fabriek haar ‘eigen’ process engineers heeft. Zij weten alles van het productieproces en helpen dit verder te ontwikkelen. Deze technische ondersteuning heeft betrekking op allerhande projecten op het gebied van vernieuwing, modificatie en verbetering aan (bio)chemische processen en procesinstallaties. Als process engineer kom je te werken in een dynamische, internationaal gerichte omgeving met veel kansen voor persoonlijke groei en vaktechnische ontwikkeling.

Zit techniek in je bloed?

We werken met levend materiaal, en dit betekent dat je met allerlei extra regels op de werkvloer rekening moet houden. Bijvoorbeeld bij een verbouwing of renovatie. We doen daarom iets liever heel goed, dan heel snel. Als techneut bij Sanquin moet je met allerlei mensen en situaties kunnen omgaan. En dat maakt het werk uitdagend en afwisselend. Dus ben jij een techneut die goed is in zijn vak? Die het leuk vindt om grondig te werk te gaan? En bovendien communicatief en service gericht is? Dan hebben we ongetwijfeld een interessante vacature voor je.

Bekijk onze technische vacatures

Laatst bewerkt op: 24 augustus 2017