Medisch

Binnen Sanquin hebben we verschillende medische functies. Bijvoorbeeld bij de Bloedbank, waar we het bloed van onze donors inzamelen en bewerken tot levensreddende bloedproducten. Of binnen Plasma Products, waar we medicijnen uit bloedplasma maken.

Voor de donor

De Bloedbank heeft door het hele land afnamelocaties waar donors naartoe komen om bloed te geven. Donorassistenten en donorartsen werken hier nauw samen om donors op te vangen en te keuren. Maar ook om ze te begeleiden tijdens de afname van bloed(plasma) en om nazorg te geven. Prettig en goed contact met onze donors staat hier centraal. We zijn tenslotte dankbaar voor hun gift.

Voor de patiënt

Daarnaast werken er bij Sanquin transfusieartsen en medisch specialisten. Zij staan juist in dienst van de patiënt. Een belangrijk deel van hun functie bestaat uit het adviseren van artsen, apothekers en overige betrokkenen bij bloedtransfusies. De juiste ‘match’ tussen donorbloed en dat van de patiënt kan namelijk een ontzettend complexe puzzel zijn. Als arts of specialist draag je ook bij aan nieuwe inzichten en producten op het gebied van transfusievraagstukken. Ook in het buitenland hebben wij een adviserende functie. Wij zijn dan ook voorloper op het gebied van de transfusie- en donorgeneeskunde.

Bij Plasma Products is het van levensbelang dat de gemaakte medicijnen patiëntveilig zijn. Op de afdeling Medische Zaken van dit organisatieonderdeel werken o.a. medical advisors en clinical research specialisten die klinische onderzoeken leiden en hierover adviseren. Werk je als verpleegkundige bij Research, dan begeleid je patiënten die meedoen aan een onderzoek.

Zit medische interesse in je bloed?

Ben jij flexibel en servicegericht en heb jij een medische achtergrond? Denk daarbij aan een studie geneeskunde, farmacie of biomedische wetenschappen. Of ben je een professional die is opgeleid in de zorg, zoals doktersassistent, verzorgende IG of verpleegkunde? Als je op een bijzondere manier een bijdrage wil leveren aan de gezondheidszorg, dan hebben wij ongetwijfeld een passende vacature voor je.

Bekijk onze vacatures

Laatst bewerkt op: 24 augustus 2017