Fantastisch dat jij donor wilt worden! 

Verbeter levens van talloze patiënten met een spierziekte!

Samen met Spieren voor Spieren vragen we je om je nu aan te melden als bloeddonor. Voor iedere aanmelding gaat er een donatie naar Spieren voor Spieren. Je helpt kinderen met een spierziekte dus dubbelop! Zo ben jij een echte held.

Word donor in 3 stappen

Wil jij samen met bijna 400.000 andere donors levens redden? We kunnen niet wachten.

1. Online aanmelden
Meld je online aan in 5 minuten en maak een afspraak bij jou in de buurt.

2. Medische check
Bij de eerste afspraak onderzoeken we in een uur je Hb-waarde en bloeddruk. Ook nemen we bloed af om te testen op infectieziekten en om je bloedgroep te bepalen. Je doneert niet.

3. Eerste oproep
Als uit de test blijkt dat je bloed kunt geven, mag de vlag uit. Je bent officieel donor! Zodra je bloed nodig is, ontvang je een oproep voor je eerste donatie.

Bloed doneren kost een paar uur per jaar

Mannen mogen tot 5 keer per jaar bloed doneren. Vrouwen maximaal 3 keer.

Bloed afnemen duurt 10 minuten. Tijdens je afspraak stellen we medische vragen, meten we onder andere je bloeddruk en eet en drink je na afloop iets in het donorcafé. Na een uurtje sta je weer buiten.

Je ontvangt een oproep als je bloed nodig is

Als jouw bloed nodig is, ontvang je een oproep. Hoe vaak we je oproepen, hangt af van je bloedgroep en de vraag vanuit ziekenhuizen. Tijdens je eerste afspraak nemen we bloed af om te onderzoeken welke bloedgroep je hebt.

Regelmatig een medische keuring

Als donor krijg je voor elke donatie automatisch een korte medische keuring. Het is mooi meegenomen dat je als donor regelmatig de bevestiging krijgt dat je bloeddruk, hemoglobine-waarde en ferritine-waarde in orde zijn. Of dat je juist bij een te hoge of te lage waarde een seintje krijgt. Zo help je als donor niet alleen anderen, maar zorg je ook goed voor jezelf!

Al donor? Tip een vriend!

Ben je al bloeddonor of kun je dit niet (meer) zijn? Deel onze oproep met je team. Zo help je Spieren voor Spieren én kinderen met een spierziekte tenslotte ook.

Xavi heeft Guillain-Barré

In twee dagen tijd veranderde Xavi, toen 3 jaar oud, in een slap kasplantje. Hij bleek Guillain-Barré te hebben, een spierziekte. Xavi lag 5 dagen aan een infuus met immunoglobuline, antistoffen uit donorplasma. Renee, de moeder van Xavi: “Het geeft maar weer aan hoe belangrijk bloeddonors zijn. Zij hebben ons met hun bloeddonatie zó enorm geholpen.”

Nog vragen?

Neem telefonisch contact met ons op via 088-730 8686. We staan voor je klaar.