menu

Jij bent ons ontbrekende puzzelstukje!

De actie met de Jan van Haasteren Sanquin-puzzel is per 8-12-2023 beëindigd. Maar er is altijd vers bloed nodig! Help ons de puzzel te leggen om alle patiënten van passend bloed te voorzien. Meld je nu aan als donor.

Maak onze puzzel compleet

Meld je nu aan als bloeddonor en red levens van patiënten met bijvoorbeeld kanker of slachtoffers van een verkeersongeval. Met een uurtje van je tijd red jij wel 3 levens per donatie! 

Goed om te weten:

  • Als bloeddonor krijg je voor elke donatie een korte medische keuring. Zo krijg je regelmatig inzicht in je eigen gezondheid en help je als donor niet alleen anderen, maar zorg je ook goed voor jezelf!
  • Bloed afnemen zelf duurt 10 minuten. Tijdens je afspraak heb je voor je donatie dus ook eerst een medische keuring. Na afloop eet en drink je iets in het donorcafé. Binnen een uurtje sta je weer buiten.
  • Je ontvangt een oproep als je bloed nodig is. Hoe vaak je wordt opgeroepen, hangt af van je bloedgroep en de vraag vanuit ziekenhuizen. Mannen mogen tot vijf keer per jaar bloed doneren. Vrouwen maximaal drie keer. (Plasmadonors mogen vaker doneren.)
  • Bij je eerste bezoek aan de bloedbank, ontvang je de Limited Jan van Haasteren puzzel -aangeboden door Jumbo- op vertoon van je speciale bevestigings e-mail. >> De actie met de puzzel is per 8-12-2023 beëindigd.

 Een campagne in samenwerking met:   

 

4 goede redenen om bloeddonor te worden:

  • Levens redden: Één op de vier mensen heeft ooit bloed nodig om te overleven, te herstellen of ziekte te voorkomen. Als bloeddonor heb je een grote impact op het leven van bijvoorbeeld mensen met kanker, slachtoffers van verkeersongelukken en vrouwen én baby’s na een zware bevalling;
  • Persoonlijke voldoening: Bloed of plasma doneren betekent iets goeds doen voor en ander. De wetenschap dat je een positieve impact hebt op het leven van anderen, kan erg bevredigend zijn;
  • Gezondheidscontrole: Als donor krijg je met elke donatie een korte medische keuring. Het is mooi meegenomen dat je als donor regelmatig inzicht krijgt in je eigen gezondheid;
  • Bloedvoorraad op peil houden: In geval van rampen en noodsituaties is er vaak een acute behoefte aan bloed. Door regelmatig bloed te doneren, draag je bij aan de voorraad bloed die beschikbaar is om snel te reageren op noodsituaties en zorg te bieden aan mensen in nood.

 

Tip een vriend!

Ook als je al donor bent of zelf geen donor (meer) kunt zijn kan je helpen: misschien ken je mensen in je omgeving die dit zouden willen? Help ons de puzzel compleet te maken en kijk op deze pagina hoe je hen kunt inspireren. Zo maak jij alsnog ook kans op de limited Jan van Haasteren Sanquin puzzel! 

Doneer jouw bloed in 3 stappen

Red levens in 3 stappen:

1. Online aanmelden: Meld je online aan in 5 minuten en maak een afspraak bij jou in de buurt.

2. Medische check: Bij de eerste afspraak onderzoeken we in een uur je Hb-waarde en bloeddruk. Ook nemen we bloed af om te testen op infectieziekten en om je bloedgroep te bepalen. Je doneert niet. 

3. Eerste oproep: Als uit de test blijkt dat je bloed kunt geven, mag de vlag uit. Je bent officieel donor! Zodra je bloed nodig is, ontvang je een oproep voor je eerste donatie.