De kracht van plasma, geef het door

De kracht van plasma, geef het door

De kracht van plasma, geef het door

Donatiecheck

Ben je al plasmadonor? Check of het voor jou en de patiënt gezond is om nu te doneren.

Direct naar

MijnSanquin

Maak een MijnSanquin-account aan en plan jouw donatieafspraak bij de Powerbank.

Direct naar

Donordruppels

Registreer je als Powerbank-donor bij Donordruppels en begin met sparen.

Direct naar

De kracht van plasma, geef het door

Er is meer plasma nodig, om steeds meer patiënten een beter leven te kunnen geven. Plasma is een ontzettend krachtige stof, boordevol afweerstoffen en andere eiwitten die een belangrijke rol spelen bij de behandeling tegen meer van 100 verschillende ziekten. En iedereen heeft het in zich!

Daarom is Sanquin het eerste ‘plasma-only’-centrum van Nederland gestart: De Powerbank.

Over de Powerbank

De Powerbank is een uniek afnamecentrum waar alleen plasma wordt afgenomen. De Powerbank is een nieuwe bloedbank waar Sanquin onderzoekt of het mogelijk is om plasma efficiënter af te nemen en om de ervaring voor de donor nog prettiger te maken.

Als Powerbank-donor kun je daardoor een andere beleving krijgen dan een plasmadonor bij een andere bloedbank. De Powerbank is gelegen in het drukbezochte winkelcentrum Nova in Utrecht Kanaleneiland met ruime gratis parkeergelegenheid en vlakbij businesspark Papendorp. Zo maken we het voor donors zo makkelijk mogelijk om vaak te komen doneren. Ook nieuwe donors kunnen zich hier snel en gemakkelijk aanmelden.

Ben je benieuwd naar onze locatie en wil je komen kijken? Je bent van harte welkom!

Waar vind je de Powerbank?

Alle informatie over openingstijden, adres en routebeschrijving naar de Powerbank Kanaleneiland Utrecht kun je vinden op de locatiepagina.

Wat is plasma?

Iedereen heeft plasma nodig om te leven. Plasma is een krachtig en veelzijdig onderdeel van je bloed. Meer dan de helft van je bloed is plasma en het bevat stollingsfactoren, belangrijke voedingsstoffen en eiwitten. Ze geven immuniteit tegen virussen en bacteriën. Mensen met een afweerstoornis, bloedziekte of ernstige stollingsstoornis hebben regelmatige plasmabehandelingen nodig om te kunnen (over)leven.

De vraag naar plasmageneesmiddelen stijgt jaarlijks met 6 tot 7%. Dit komt mede doordat er voortdurend nieuwe medische toepassingen voor plasma worden ontdekt. 

Meld je aan als plasmadonor