Henrik-Jan Rinner wordt CFO van Sanquin Health Solutions

Per 1 april wordt Henrik-Jan Rinner CFO van Sanquin Health Solutions. Sanquin Health Solutions is een dochteronderneming van Sanquin, waaronder de private activiteiten van Sanquin vallen. Sanquin Health Solutions staat voor het ontsluiten van het potentieel van bloed en wetenschap, ten behoeve van patiënten. De onderneming stimuleert en faciliteert de ontwikkeling van innovatieve producten en diensten op het gebied van transfusiegeneeskunde, hematologie, immunologie en oncologie.

Henrik-Jan Rinner was de afgelopen jaren als CFO verbonden aan ADO Den Haag en werkte daarvoor jaren als CFO bij Holiday on Ice en Stage Entertainment. Op dit moment is hij CFO bij Sanquin Reagents, een van de dochterondernemingen van Sanquin Health Solutions. Rinner blijft ook na 1 april financieel directeur en MT-lid van Reagents, maar gaat daarnaast de rol van CFO van Sanquin Health Solutions vervullen.

Het management van Sanquin Health Solutions bestaat verder uit managing directors Pieter de Geus en Rogier van den Braak. De Geus: “We zijn verheugd dat Henrik-Jan ons team komt versterken. Sanquin Health Solutions werkt de komende jaren toe naar groei, onder meer door de ontwikkeling van een campusorganisatie en de daarbij horende samenwerkingen. Als doorgewinterde CFO is Rinner daarbij van grote waarde.”

Henrik-Jan Rinner: “In de korte tijd dat ik nu binnen Sanquin actief ben, heb ik de organisatie leren kennen als een innovatieve, ondernemende club. De komende jaren staan er voor Sanquin Health Solutions mooie ontwikkelingen op stapel. Ik ben trots dat ik daar als CFO mijn bijdrage aan mag leveren.”

25 maart 2021