René van Lier vertrekt bij Sanquin

Met ingang van 1 januari 2021 vertrekt René van Lier als directeur Research en vice-voorzitter van de Raad van Bestuur van Sanquin. In de afgelopen 10 jaar heeft Van Lier de divisie Research van Sanquin met veel enthousiasme en kennis geleid. Hij komt per 2021 in dienst van het UMC Utrecht als voorzitter van de divisie Laboratoria, Apotheek en Biomedische Genetica (dLAB).

Sanquin Research heeft zich de afgelopen tien jaar onder Van Lier ontwikkeld tot een divisie die belangrijke bijdragen heeft geleverd aan de gezondheidszorg en aan het opleiding van professionals. Sanquin Research staat internationaal hoog aangeschreven om zijn kennis over transfusiegeneeskunde, en heeft goede banden opgebouwd met universiteiten en ziekenhuizen wereldwijd. 

Van Lier: “De afgelopen tien jaar bij Sanquin waren inspirerend en ik ben trots op het belangrijke werk dat we hier met elkaar tot stand gebracht hebben. De kans om bij het UMC nog een keer een stap te maken is een onverwachte, maar geeft me enorm veel energie. Ik kijk ernaar uit.” 
De divisie Laboratoria, Apotheek en Biomedische Genetica bij het UMC Utrecht bestaat uit zowel diagnostische als wetenschappelijke onderdelen en heeft zo’n 2000 medewerkers.

Tjark Tjin-A-Tsoi, bestuursvoorzitter van Sanquin, feliciteert het UMC Utrecht met de benoeming van Van Lier: “René is een zeer bevlogen bestuurder met ongelooflijk veel inhoudelijke kennis. We gaan zijn scherpe inzichten maar ook zijn gevoel voor humor missen, en zijn ervan overtuigd dat het UMC Utrecht een goede keus heeft gemaakt.”

Huibert Pols, voorzitter Raad van Toezicht Sanquin: “Wij zijn René van Lier dankbaar voor de enorme bijdrage die hij in de afgelopen tien jaar heeft geleverd aan de verder uitbouw van Sanquin. Onder zijn leiding zijn er veel relevante wetenschappelijke inzichten en internationale publicaties ontstaan met een beter leven voor patiënten als inzet. Wij wensen hem alle succes in zijn nieuwe uitdaging bij het UMC Utrecht.” 
De Raad van Toezicht van Sanquin zal zich de komende periode beraden over de invulling van de taken die vrijvallen met het vertrek van René van Lier.

02 november 2020