Bedrijfsfilms

Bekijk de bedrijfsfilms voor een goed beeld van de activiteiten, producten en onderdelen van Sanquin.

Corporate film

Naast het afnemen en verwerken van bloed, produceert Sanquin geneesmiddelen uit plasma, maakt zij bloedgroep- en immuunreagentia, verricht zij diagnostisch en wetenschappelijk onderzoek en verzorgt zij onderwijs.

De weg van het bloed

Na afname wordt het bloed getest en verwerkt tot bloedproducten en geneesmiddelen. Daarnaast wordt er wetenschappelijk onderzoek aan bloed gedaan. In dit filmpje zie je de verschillende stappen die het bloed doorloopt.

Plasma Products

Plasma Products verwerkt het door de bloedbanken ingezamelde plasma tot geneesmiddelen. Met de plasmageneesmiddelen vervult Sanquin een belangrijke rol in de voorziening van geneesmiddelen aan patiënten in Nederland.

Diagnostiek

Diagnostiek verricht laboratoriumonderzoek op het gebied van bloedtransfusie en immunologie. Daarnaast doet zij genetisch onderzoek naar onder andere bloedgroepen en ouderschap.

Research

Een essentiële activiteit van Sanquin is het doen van onderzoek op het gebied van bloed, plasmageneesmiddelen en diagnostiek. Sanquin doet zowel fundamenteel als toegepast onderzoek.

Reagents

Reagents was een van de eerste producenten van bloedgroepreagentia. Reagentia zijn producten die in ziekenhuislaboratoria gebruikt worden om bepaalde kenmerken of afwijkingen aan te tonen in bloedmonsters.

Laatst bewerkt op: 11 april 2017